avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot mari pensia alimentara??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot mari pensia alimentara??

Fostul meu sot plateste o pensie alimentara mica,cum pot si ce trebuie sa fac sa o maresc,avand invedere ca si-a schimbat locul de munca,iar el plateste pensia alimentara raportata la minimul pe economie din 2009.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 18:17, 18 Mai 2010
E simplu, introduceti o cerere de majorare pensie de intretinere
la judecatorie.
Conform art.94 din Codul familiei întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
Buna ziua.Majorarea cuantumului pensiei de intretinere poata fi obtinuta printr-o actiune judecatoreasca, in situatia in care veniturile sotului dvs s-au modificat fata de cele avute in vedere la pronuntarea hotararii judecateoresti ce a stabilit cuantumul pensiei actuale.In aceasta situatie sfatul meu este sa consultati un avocat
solicitati sa aduca adeverinta de venit de la locul de munca pe ultimele 6 luni
Faceti o cerere, depuneti sentinta anterioara , indicati noul loc de munca al tatalui, si sediul unitatii , de unde vor fi cerute de instanta, veniturile actuale ale fostului sot.. Instanta va calcula cuantumul pensiei,la cota legala din veniturile realizate pe ultimele 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere minor qween35 qween35 Buna ziua! Sper sa ma ajute si pe mine cineva cu un raspuns! Sotul meu plateste pensie de intretinere pt copilul din prima casatorie 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara MihaelaBog MihaelaBog Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in demararea colicitarii de majorare pensie alimentara. In 2008, decembrie, mi s-a stabilit prin hotarare ... (vezi toată discuția)