avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Va rog cateva lamuriri la cele patite astazi la ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Va rog cateva lamuriri la cele patite astazi la Judecatorie


Buna ziua,

Astazi am vrut sa depun cererile de insolventa a doua societati la una sunt unic administrator si actionar si la a doua sunt actionar 50% si unic administrtor cu drepturi depline, una are sediul in Ilfov alta in Bucuresti as vrea sa imi spuneti daca se poate:
- la cea cu sediul in Ilfov am platit taxa la Primaria Cornetu pentru ca am fost sa depun cererea din pura prostie la Judecatoria Cornetu si am aflat ca trebuie depusa la Tribunalul Bucuresti, in aceasta situatie mai este valabila taxa de timbru sau trebuie sa o replatesc la Primaria Glina pentru ca acolo am sediul social?
- la ambele societati in conturile in care ar trebuii sa existe capitalul social subscris si varsat acesta a fost retras, nu mai este, acum ca voi depune maine cererile de deschidere a procedurii simplificate de insolventa este necesar sa redepun capitalul social pentru a nu avea probleme, mentionez ca am oprire pe conturi?
-la firma care are sediul in Bucuresti sunt actionar 50% va fii nevoie sa fac o comunicare asociatului meu cu privire la cererea pe care o voi depune, acesta va trebuii depusa la dosar ulterior, maine sau nu va fii nevoie de ea la dosar, si el a cerut dizolvare in instanta dar cererea lui a fost respinsa, iar cu mine nu mai comunica.
-la cererile de intrare in insolventa cineva mi-a spus ca pe langa cerere si copia dupa chitanta dovada a platii taxei de timbru si a timbrului fiscal trebuie sa depun si actul constitutiv al firmei, cui, cert constatator, etc ( acte care tin de juridic) este adevarat sau ma induce in eroare?
- si un sfat sa depun sau nu actele consemnate la art 28 alin 1 sau sa merg pe art 28 alin 2, mentionez ca firma are datorii la stat ( imp. forfetar, cas, tva) si nu vreau sa le mai tin iar pe ele nu avem nici un activ, cum ar fii mai rapid si mai usor?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 19:16, 18 Mai 2010
Eu nu inteleg de ce mai puneti intrebari pe forum ??!!
Ati intrebat intr-un alt topic unde se depun cererile si vi s-a raspuns corect - la tribunal iar dvs va duceti la judecatorie ???
Ati intrebat unde se platesc taxele de timbru judiciar - v-am raspuns eu - iar dvs le platiti la Cornetu desi aveti sediul social in Glina ???
la cererile de intrare in insolventa cineva mi-a spus ca pe langa cerere si copia dupa chitanta dovada a platii taxei de timbru si a timbrului fiscal trebuie sa depun si actul constitutiv al firmei, cui, cert constatator, etc ( acte care tin de juridic) este adevarat sau ma induce in eroare?

taxa de timbru se depune in original !
timbru judiciar nu fiscal !!
act const CUI NU
certificat constatator DA
referitor la documentele prevazute la art 28 v-am raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde sa depun cererile cosminghe cosminghe Buna ziua, Am doua societati comerciale, vreau sa declansez falimentul la ambele pentru ca nu am bani de avocat ma voi ocupa eu de acest lucru ... (vezi toată discuția)
Timbru judiciar mioara54 mioara54 Buna seara,daca am platit la un partaj judiciar a unui apartament ,un timbru judiciar de 5.000lei,la prima instanta cea de fond,in cazul cand voi face apel ... (vezi toată discuția)
Proces daune morale si materiale Victor0101 Victor0101 Buna ziua, Am avut un preces pe contencios administrativ cu Primaria in care am castigat la recurs la Curtea de apel unde am primit si cheltuielile de ... (vezi toată discuția)