avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

timbru judiciar

Buna seara,daca am platit la un partaj judiciar a unui apartament ,un timbru judiciar de 5.000lei,la prima instanta cea de fond,in cazul cand voi face apel ,care este valoarea timbrului judiciar?. Procesul fiind unul civil. Am dreptul sa fac apel in 30 zile, de la primirea comunicarii acasa zile lucratoare sau calendaristice ? Apartamentul partajabil este in judetul Ilfov,iar eu si paratul locuim in Bucuresti,avand amandoi buletin de Bucuresti.Pot stramuta apelul in Bucuresti?Multam ptr raspunsuri,numai bine va doresc!
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2020
mioara54, utilizator
Cel mai recent răspuns: mioara54 , utilizator 22:31, 9 Martie 2020
Taxa de timbru datorata este jumatate din taxa achitata la fond.Apelul se formulează în termen de 30 de zile de la data cand se comunică prin posta către dvs nu intra in calcul ziua în care a fost comunicat și ziua în care se împlinește termenul.Instanta competenta o sa fie Tribunalul Ilfov motivele de strămutarea sunt limitativ prevăzute în procedura civila deci slabe sanse.
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc ptr raspuns.Apelul se face la judecatoria Buftea?
La judecatoria care a judecat fondul se depune, Buftea daca acolo s-a judecat (mai este si judecatoria Cornetu in Ilfov, de aceea am precizat)!
Judecatoria este cea care va inainta apelul la Tribunalul Ilfov!
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
S a judecat la judecatoria Cornetu,deci apelul il fac la aceasta judecatorie?Asa este stimate dpmn Avocat Tebrea Alexandru?Nu as vrea sa ranesc ,sa supar pe alti avocati/avocate,dar stiu ca santeti de un profesialism desavarsit!
Mulțumesc frumos!
Da, o depuneți la Judecătoria Cornetu de vreme ce acolo s-a judecat cauza, care-l va trimite la instanța superioară- Tribunalul Ilfov!

Alte discuții în legătură

Incepe activitatea la tribunalul ilfov Roland Mindrila Roland Mindrila Tribunalul Ilfov, cu sediul in orasul Buftea, judetul Ilfov si-a inceput activitatea pe 1 noiembrie 2011. Tribunalul cu adresa in Str. Stirbei Voda nr. 24, ... (vezi toată discuția)
Proces daune morale si materiale Victor0101 Victor0101 Buna ziua, Am avut un preces pe contencios administrativ cu Primaria in care am castigat la recurs la Curtea de apel unde am primit si cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Stramutarea dosarului, inainte de apel? Oananm Oananm Doresc stramutarea dosarului,ce sanse am? Trebuie depus intampinarea la judecatoria cornetu,si dupa doresc stramutarea pe Bucuresti. Nu doresc judecarea lui ... (vezi toată discuția)