Buna seara,daca am platit la un partaj judiciar a unui apartament ,un timbru judiciar de 5.000lei,la prima instanta cea de fond,in cazul cand voi face apel ,care este valoarea timbrului judiciar?. Procesul fiind unul civil. Am dreptul sa fac apel in 30 zile, de la primirea comunicarii acasa zile lucratoare sau calendaristice ? Apartamentul partajabil este in judetul Ilfov,iar eu si paratul locuim in Bucuresti,avand amandoi buletin de Bucuresti.Pot stramuta apelul in Bucuresti?Multam ptr raspunsuri,numai bine va doresc!
Taxa de timbru datorata este jumatate din taxa achitata la fond.Apelul se formulează în termen de 30 de zile de la data cand se comunică prin posta către dvs nu intra in calcul ziua în care a fost comunicat și ziua în care se împlinește termenul.Instanta competenta o sa fie Tribunalul Ilfov motivele de strămutarea sunt limitativ prevăzute în procedura civila deci slabe sanse.
La judecatoria care a judecat fondul se depune, Buftea daca acolo s-a judecat (mai este si judecatoria Cornetu in Ilfov, de aceea am precizat)!
Judecatoria este cea care va inainta apelul la Tribunalul Ilfov!
S a judecat la judecatoria Cornetu,deci apelul il fac la aceasta judecatorie?Asa este stimate dpmn Avocat Tebrea Alexandru?Nu as vrea sa ranesc ,sa supar pe alti avocati/avocate,dar stiu ca santeti de un profesialism desavarsit!
Mulțumesc frumos!
Da, o depuneți la Judecătoria Cornetu de vreme ce acolo s-a judecat cauza, care-l va trimite la instanța superioară- Tribunalul Ilfov!