avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante........
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante........

am si eu o intrebare. am citit la specialistul raspunde, raspunsurile date de doamna mihaela maxim in legatura cu cedarea creantelor "Acest nou creditor va prelua aceasta creanta in exact aceleasi conditii contractuale care existau in contractul de credit initial, prin urmare, dobanda va putea fi incasata / modificata doar in conditiile agreate prin contractul initial." dar domnul cerbulescu spune cu totul altceva " Din clipa in care creanta este cedata, societatea de recuperare este in masura sa decida modalitatea in care se vor incasa sumele debitele."
care are dreptate ca nu mi se mai alege? poate cineva sa imi raspunda?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:05, 18 Mai 2010
dupa parea mea, exista in acest caz o substituire de creditori, creditorul initial cu firma de recuperare. tinind cont de faptul ca, contractul este legea partilor, modificarea unilaterala de catre firma de recuperare a clauzelor contractuale este un abuz/ilegalitate. modalitatea/modul in care se face incasarea este cu totul altceva...
dupa parerea mea, nu mai exista un contract. acel contract cu banca a fost reziliat tocmai pt incalcarea de catre debitor a conditiilor de plata a ratelor. dupa reziliere, toata suma imprumutata + dobanzi si penalizari devine scadenta, creanta fiind preluata de un alt creditor. cat debitorul nu are un contract pt plata in rate cu acest nou creditor, creditorul poate actiona in recuperarea debitului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta sau novatie cu schimbare de creditor smeagull smeagull Buna seara, Dintre cesiunea de creanta si novatie, ce credeti ca ar fi mai potrivit (=apropiat de starea de fapt) in speta de mai jos: Intre A1 si B ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)