avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectarea unei hotarari judecatoresti

va rog frumos sami dati un sfat;am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cu program de vizita al unui minor de 5 ani obtinut din afara casatoriei,cum ar fi mai bine sa procedez;sa o dau in judecata pt nerespectarea hotararii sau pt incredintarea minorului,va rog sa ma ajutati intrun fel,va multumesc
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 10:31, 19 Mai 2010
Pentru nerespectarea unei hotarari judecatiresti puteti face o plangere penala in baza art.307 C.pen.
Daca apreciati ca detineti probe temeinice in sustinere,puteti formula actiune penala in temeiul disp art 307 Cod penal
Eventual puteti sesiza si autoritatea de protectie a copilului
am depus nenumarate plangeri si la politie si la parchet dar nimeni nu ma ia an seama ,acum nu stiu ce sa fac sa o dau an judecata pentru nerespectarea hotararei sau pentru ancredintarea minorului?
am inteles ca aveti o hotarare de drept de vizita, nu ca aveti un program. de aceea depuneti degeaba plangeri...
Copilul a fost incredintat mamei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu sunt lasat sa vad minorii dupa programul stabilit de instanta ciciilo ciciilo Buna ziua. La divort fosta mea sotie a fost deacord cu programul de vizita stabilit de instanta. Eu m-am recasatorit intre timp si acum si-a schimbat opinia si ... (vezi toată discuția)
Pot iesi cu copilul din tara? ContSters79589 ContSters79589 Buna seara.In urma divortului mi s-a incredintat copilul.Intrebarea mea este pot iesi cu el din tara fara aprobarea fostului sot?Mentionez ca el are dreptul ... (vezi toată discuția)
Divort prin intelegere nomoreno nomoreno In cazul divortului prin intelegere, asa zisa forma eleganta de divort cand exista copii minori, ce se intapla daca imediat dupa pronuntarea sentintei , una ... (vezi toată discuția)