avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procurorul face completari pe declaratia vatamatului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procurorul face completari pe declaratia vatamatului

Cineva a lovit doua persoane si a fost arestat. Una din partile vatamate da o declaratie la postul de politie, declaratie scrisa de politist si semnata de vatamat. Dupa semnatura lui apare o completare la declaratie, scrisa de procuror, prin care partea vatamata intelege sa formuleze plangere penala. Completarea este datata cu aceeasi data ca cea a declaratiei initiale, este semnata de procuror si apare si semnatura partii vatamate. Considerati normal ca procurorul sa completeze o declaratie? De ce a trebuit sa o faca? Si, mai ales, cand a facut-o, de fapt? A urmarit el ceva, a fost o stratagema? Credeti ca acea completare a fost antedatata?
Cel mai recent răspuns: ContSters30587 , utilizator 09:00, 11 Aprilie 2007
La loviri sau vatamare corporala trebuie sa se faca plangere prealabila. Procurorul...ca sa nu se mai oboseasca sa mai scrie o alta plangere a completat plangerea initiala calificand-o ca plangere prealabila. Atata timp cat dupa scrisul procurorului se afla si semnatura vatamatului totul este in regula. Nu este obligatoriu ca o plangere sa fie scrisa de persoana care o semneaza. Aceasta obligatie interrvine de ex la testamentul olograf:)) dar n-are treaba aici.
Prin felul in care a evoluat cazul, sunt tentat sa cred ca partea vatamata nu stia nimic despre faptul ca, inafara declaratiei despre cum s-au petrecut lucrurile, a mai aparut si plangerea prealabila. Fac aceasta afirmatie deoarece vatamatul nu a dorit acest lucru si nici nu s-a prezentat la vreun termen de judecata. Pentru neprezentarea la doua termene consecutive, reprezentantul parchetului a cerut incetarea procesului penal.
Dar cand a avut loc infractiunea? pt ca articolul cu neprezentarea la 2 termene consecutive s-a abrogat.
Cred ca art mai era in vigoare, altfel nu se solicita incetarea procesului penal. Procurorul a urmarit disjungerea, fapta comisa in acelasi loc si acelasi timp generand doua dosare. Scopul? Folosirea unui vatamat ca martor pentru celalalt. E posibl?
Da se poate. Persoana vatamata poate fi ascultata ca martor daca nu se constituie parte vatamata sau parte civila in proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare Sandy11 Sandy11 Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit. Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)
Martor intr-un caz penal miana_wert miana_wert in urma cu aproape 2 ani am depus plangere impotriva unui individ care imi promisese unele servicii in schimbul unei sume de bani, servicii pe care desigur nu ... (vezi toată discuția)
Procedura plangerii prealabile tobescu tobescu Buna ziua, as avea o intrebare : eu am depus la parchet o plangere penala (art. 222 cpp), pe 30.03.2011 a fost judecarea pe fond, martorii mei nu au fost ... (vezi toată discuția)