Cineva a lovit doua persoane si a fost arestat. Una din partile vatamate da o declaratie la postul de politie, declaratie scrisa de politist si semnata de vatamat. Dupa semnatura lui apare o completare la declaratie, scrisa de procuror, prin care partea vatamata intelege sa formuleze plangere penala. Completarea este datata cu aceeasi data ca cea a declaratiei initiale, este semnata de procuror si apare si semnatura partii vatamate. Considerati normal ca procurorul sa completeze o declaratie? De ce a trebuit sa o faca? Si, mai ales, cand a facut-o, de fapt? A urmarit el ceva, a fost o stratagema? Credeti ca acea completare a fost antedatata?
La loviri sau vatamare corporala trebuie sa se faca plangere prealabila. Procurorul...ca sa nu se mai oboseasca sa mai scrie o alta plangere a completat plangerea initiala calificand-o ca plangere prealabila. Atata timp cat dupa scrisul procurorului se afla si semnatura vatamatului totul este in regula. Nu este obligatoriu ca o plangere sa fie scrisa de persoana care o semneaza. Aceasta obligatie interrvine de ex la testamentul olograf:)) dar n-are treaba aici.
Prin felul in care a evoluat cazul, sunt tentat sa cred ca partea vatamata nu stia nimic despre faptul ca, inafara declaratiei despre cum s-au petrecut lucrurile, a mai aparut si plangerea prealabila. Fac aceasta afirmatie deoarece vatamatul nu a dorit acest lucru si nici nu s-a prezentat la vreun termen de judecata. Pentru neprezentarea la doua termene consecutive, reprezentantul parchetului a cerut incetarea procesului penal.
Cred ca art mai era in vigoare, altfel nu se solicita incetarea procesului penal. Procurorul a urmarit disjungerea, fapta comisa in acelasi loc si acelasi timp generand doua dosare. Scopul? Folosirea unui vatamat ca martor pentru celalalt. E posibl?
Da se poate. Persoana vatamata poate fi ascultata ca martor daca nu se constituie parte vatamata sau parte civila in proces.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Amenintare
Sandy11
Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit.
Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)