avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor intr-un caz penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor intr-un caz penal

in urma cu aproape 2 ani am depus plangere impotriva unui individ care imi promisese unele servicii in schimbul unei sume de bani, servicii pe care desigur nu le-a asigurat. Acestiua i-a fost intocmit dosar penal pe baza declaratiei mele si a unei alte declaratii, a unei persoane pe care la fel a inselat-o. Acum 2 saptamani am fost citata la parchet, iar declaratia scrisa de mana a fost trecuta pe o foaie tip. Pe citatie scria ceva de genu in caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute de lege. Intrebarea mea este care sunt acele sanctiuni in cazul in care nu doresc sa ma mai prezint cand voi mai fi citata din nou. Mentionez si faptul ca procurorul nu m-a lasat sa ma consider doar martor ci impotriva vointei mele m-a trecut parte vatamata, spunandu-mi ca pot sa ma razgandesc ulterior.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:48, 26 Februarie 2009
Pai sunteti parte vatamata.
da de acord sunt partea vatamata, dar respectivii bani nu ii voi recupera, deoarece respectivul nu va recunoaste niciodata ce s-a intamplat. dar problema e ce se poate intampla daca nu ma prezint cand voi fi citata din nou?
Nu pot fi luate masuri contraventionale impotriva dvs,ca parte vatamata,pentru faptul ca nu va prezentati in fata organelor de urmarire penala.Este o problema daca nu va prezentati cand va cheama instanta de judecata,in sensul neprezentarii la doua termene consecutiv,fara motivare.
Daca este necesar sa fiti audiata o sa fiti adusa cu mandat de aducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal-amenintare in forma continuata Georgex52 Georgex52 Buna ziua. Sunt parte civila intr-un dosar penal avand ca obiect amenintarea(in forma continuata). Acum este la măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul ... (vezi toată discuția)
Citatie - politie shakur shakur Buna ziua, vreau sa stiu ce se intampla in cazul in care Politia iti spune ca ti-au trimis citatie acasa, pe Data X. Trece data X, primesti Telefon de la ei, ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces gabriellla14 gabriellla14 ce se intampla in cazul in care esti citat ca parte civila intr-un proces si nu te prezinti ? Care sunt sanctiunile ? Ce trebuie facut ca sa nu mai fiu ... (vezi toată discuția)