avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parte civila in proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parte civila in proces

ce se intampla in cazul in care esti citat ca parte civila intr-un proces si nu te prezinti ? Care sunt sanctiunile ?
Ce trebuie facut ca sa nu mai fiu obligat sa particip la proces ? Sa retrag acuzatia ?
Ca sa intelegeti cum stau lucrurile va relatez toata "povestea" . mama lucreaza ca vanzatoare la un magazin . Un individ a venit cu o bancnota de 500 lei falsa . Mama a primit-o si pe urma a aflat ca e falsa si a mers la politie si a facut plangere . Acum a primit citatie ca parte civila la proces , intr-un alt oras decat cel in care locuieste si nu vrea sa se prezinte . Ce ar trebui sa faca ? Sa retraga plangerea ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:45, 12 Septembrie 2010
In cazul acestei infractiuni nu se aplica instituitia retragerii plangerii; sa trimita o adresa pe nr. de dosar la judecatoria respectiva si sa precizeze ca nu se mai constituie parte civila in cauza.
avocat Cristina Popescu
si asta ar fi tot ? nu ar trebui sa plateasca nicio suma , nicio amenda pt ca nu se prezinta . In conditiile in care partea civila se retrage , procesul mai are loc?
Daca instanta doreste ca mama dvs. sa fie audiata poate fi citata cu mandat de aducere. Sau, poate primi amenda pentru neprezentare.
pai si care ar fi pasii ? sa inteleg ca si in cazul in care ar trimite o adresa la judecatoria respectiva in care sa mentioneze ca nu se mai constituie in parte civila tot ar exista posibilitatea unei citatii cu mandat de aducere sau plata unei amenzi . Cam ce suma de bani presupune aceasta amenda ?
Mama dvs,trebuie sa formuleze o cerere ,la care sa atseze o copie de pe citatia emisa, catre presedintele instantei in fata careia a fost citata,prin care solicita sa se ia act ca nu se constituie parte civila si ca isi mentine declaratiile date in fata organelor de urmarire penala ,la care nu mai are nimic de adaugat.
Cererea se trimite prin corespondenta recomanadata cu confirmare de primire sau se depune personal la registratura instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost citata ca parte vatamata, desi nu am deschis nicio actiune in instanta alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema un pic ciudata (sper ca am ales corect aceasta sectiune a forumului - drept civil - pentru aceasta problema). In urma ... (vezi toată discuția)
Prezenta obligatorie stefania_24 stefania_24 Buna ziua. As avea o intrebare. Am fost citata la un proces de santaj, insa acesta are loc in alt judet. in citatie este mentionat faptul ca persoana citata nu ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la proces utilizator900 utilizator900 sunt parte vatamata ...daca nu ma voi prezenta la proces ce se poate intampla? (vezi toată discuția)