avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... casa cumparata conform Legii nr. 112/1995
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

casa cumparata conform Legii nr. 112/1995

buna ziua , am cumparat o casa pe legia 112 si terenul de sub casa ,dar mai am curte si nu au vrut sa ma lase sa cumpar si a ramas cu chirie la apolodor ,ma poate ajuta cineva,daca se poate cumpara ?:( sau cum il pot concesiona .caut pe cineva cARE STIE CU LEGIA ASTA ,
Cel mai recent răspuns: Anamaria Bors , Avocat 20:55, 19 Mai 2010
Solicitati Primariei sau unitatii detinatoare concesionarea terenului.
In principiu primul pas ar fi sa te interesezi la primarie sa afli daca terenul e in domeniul public sau privat al Statului, apoi sa verifici daca s-a facut notificare pe legea 10/2001.
Pentru aceste curti se incheie niste contracte , asa zise de inchiriere, prin care platesti folosinta terenului.Spun asa zise pentru ca nu au fosrma unor contracte de inchiriere ci sunt niste fise de calcul prin care se stabileste suprafata si taxa.Exista o HG care stabileste exact suma pe mp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pud aprobat ilegal marius12 marius12 Buna Ziua! am si eu o problema cu primaria sec 2 am cumparat o casa pe legia 112 si terenu e cu chirie #-o un vecin a spart gardul meu si a intrat in curte ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren inchiriat de la primarie ? gianialex-nicoleta gianialex-nicoleta In 2006 am cumparat o casa cu legea 112,dupa ce a iesit de sub interdictie,nefiind revendicata de nimeni.Casa are teren iar eu l-am inchiriat de la primarie.in ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)