Buna Ziua! am si eu o problema cu primaria sec 2 am cumparat o casa pe legia 112 si terenu e cu chirie #-o
un vecin a spart gardul meu si a intrat in curte a construit o camara si douo garduri pe terenul meu#-o care platesc chirie de 26 de ani singur in curte .am fost la primarie am facut multe sesizari dar nu vor sa demoleze . acum am aflat ca iau eliberat si un PUD pe terenul meu unde a ocupat abuziv . am scos si eu un PUD sa fac extindere si apare si constructia facuta de vecin abuziv X-(. ce trebuie sa fac sa anulez PUD X-( .unde trebuie sa ma duc .sau daca ma puteti ajjuta #-o
Avand in vedere ca terenul aferent curtii il aveti cu chirie (pe care o platiti in favoarea cui?), se pot presupune cel putin doua cazuri: 1. proprietarul terenului (persoana sau institutie) sau institutia care are in administrare acest teren, a oferit o anumita suprafata si vecinului „uitand” sa va anunte...; 2. vecinul a obtinut totul cu solutia care „unge rotile” in anumite cazuri – dar e greu de dovedit si probabil nu e adevarat.
Intrebati pe cel/cei care are/au in proprietate sau administrare terenul... Eventual, cereti sa vi se micsoreze chiria, din moment ce suprafata de teren s-a micsorat cu autorizatii eliberate legal (sau nu). Daca vecinul are autorizatiile necesare se cheama ca nu a construit abuziv, doar ca dv n-ati fost informat ca vi se.... micsoreaza curtea.
Daca vreti sa rezolvati ceva trebuie sa va adresati proprietarului terenului sau persoanei (fizica sau juridica) ce are terenul in administrare pt a va informa despre ce e vorba; terenul aferent curtii nefiind in proprietatea dv. nu cereti demolare – deocamdata cereti – in scris - explicatii si, in functie de ceea ce vi se raspunde – in scris – vedeti ce e de facut mai departe.
nu are nici un act pe teren si nici autorizatie . e ocupat abuziv .singura problema cred ca are pe cineva la primarie . nu avea voie sa elibereze un PUD fara acte de chirie sau de propietate . singura treaba e sa fac o actiune in instanta .si pot sa i cer si daune pentru ca eu nu am putut sa ma folosec de teren unde am un titru de chirias .si platesc chirie..#-o
Chiar daca aveti certitudinea ca nu are autorizatiile necesare pt a construi, scrieti mai intai primarului, rugandu-l sa va lamureasca in legatura cu faptul ca cineva a construit ilegal pe terenul a carui folosinta o aveti in baza chiriei. Pt ca ati cumparat casa in baza L. 112/1995 nu ati devenit proprietar decat pe terenul aferent casei cumparate si, banuiesc, chiria o platiti catre primarie sau catre consiliul local (terenul poate fi in patrimoniul primariei sau in administrarea consiliului local). De aceea, trebuie sa reclamati la una dintre aceste institutii tulburarea de posesie. Chiar daca nu vi se va raspunde – tot in scris – la cererile dv (cu nr de inregistrare de la registratura institutiei unde ar trebui sa depuneti cererea), veti avea un document in plus in fata instantei si nu va putea fi invocata „lipsa procedurii administrative”.
am facut la primarie dar eu zic de PUD aprobat la mine in curte si ei imi da alt raspuns ca eu nu am voie sa anulez PUD lu vecina dar eu nu am treaba cu PUD ei si am zis de PUD meu ori cum am facut plangere la parchet sa vad ce imi zice acolo .chiria o platesc la apolodor nu are treaba cu primaria .si la primar nu pot sa intru ca nu imi da voie la audinta vine vice primaru...
mea zis de la apolodor unde platesc chiria sa aduc un expert agreiat de tribunal casa faca masuratori pe teren sa vada unde am 285 de mp dar casa optin asta trebuie sa deschis proces sa cu vecina .alta sansa nu am .eu am vrut sa acolesc tribunalu ca dureaza mult dar asta e.tara #-oX-(