avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de constructie

buna ziua.detin o autorizatie de constructie pt un spatiu comercial. Dupa ce voi incepe lucrarile de construire, exista riscul de a fi oprita constructia,chiar daca respect proiectul cu strictete,? Ma refer, daca un vecin rau voitor, face vreo reclamatie nefondata,poate inspectia in constructie sa i-mi opreasca lucrarea? intreb ce riscuri ma pot astepta, ptr eu fac imprumut in banca si nu i-mi doresc sa am piedici atat timp cat respect proiectul...va rog sa ma lamuriti. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 14:40, 19 Mai 2010
In situatia in care detineti formalitati legale emise de autoritatile in drept ,si in situatia in care terti se vor ridica cu pretentii/reclamatii,acestea nu vor avea efect asupra desfasurarii ridicarii edificiului
In situata in care apreciati ca exista terti potentiali interesati in reclamatii/sesizari,
este de preferat sa comportati discutie amiabila prin care sa ii informati despre detinerea formalitatilor legal prevazute
-exista posibilitatea ca inca din faza CU inspectorul de la urbanism sanu va fi cerut toate avizele specificate in "normele in vigoare"
-exista posibilitatea ca avizele obtinute(utilitati, etc) sa nu corespunda in totalitate "normelor in vigoare"
-exista posibilitatea ca arhitectul in proiect sa fi respectat "normele in vigoare"

dar, ce astfel de "norme in vigoare" implica oprirea construirii sau doar amenzi ori modificari de proiect puteti afla de la inspectoratul inconstructii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament general de urbanism versus regulament local de urbanism sim92 sim92 Bună seara! Vă rog frumos, dacă se poate, un sfat sau o soluţie, înainte de a ridica Certificatul de urbanism, în vederea obţinerii autorizaţiei de ... (vezi toată discuția)
Casa construita fara autorizatie florinach florinach Buna ziua , va rog sa ma invatati cum pot obtine autorizatia de constructie pentru o casa construita intre anii 1999-2001 in Bucuresti, pentru care nu am ... (vezi toată discuția)
Solutie legala daca exista? modificare structura de rezistenta imobil vasi49 vasi49 Locuiesc intr-un imobil (parter ,etaj,pod),la parter,proprietate .In anul 2004 proprietarul de la etaj a mansardat podul si a desfiintat niste pereti interiori ... (vezi toată discuția)