avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cetatean strain oprit de politist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cetatean strain oprit de politist

Buna seara!Un cetatean strain care nu vorbeste limba romana a fost oprit de politisti, i s-au cerut actele, el a solicitat ca cineva sa-i traduca ce se intampla, a si propus 2 persoane in acest sens, politistii au refuzat categoric, pana la urma i s-a intocmit proces-verbal si i s-a retinut certificatul de inmatriculare, lucru pe care l-a observat abia la inmanarea actelor. Din pacate a semnat procesul-verbal, pentru ca in momentul semnarii, necunoscand limba, nu stia ca i se retine si talonul. Ce se poate face? Nu se poate considera un abuz ca nu i-au permis un translator? Se mai poate contesta procesul-verbal?
Cel mai recent răspuns: cristin_a , utilizator 06:11, 19 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Parcurgeti cu atentie consemnarile agentului constator
PV se poate contesta in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Analizati temeinicia PV si sub aspectul disp art 16(7),17,19 din OG nr 2/2001
Va multumesc! As mai avea o intrebare: find cetatean strain, trebuie neaparat sa angajeze avocat, sau este posibil ca un jurist sa redacteze contestatia -in limba romana bineinteles - si el doar sa semneze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat strain in srl catalinp11 catalinp11 Buna ziua. As dori sa stiu daca pot sa aduc in SRL un asociat strain care nu vorbeste limba romana? care ar fi procedura si ce acte trebuie depuse la registrul ... (vezi toată discuția)
Amenda art. 36 din oug nr. 195/2002 irina_22 irina_22 Am o nedumerire si as dori sa ma clarificati, chiar daca cred ca este cam tarziu ca sa mai fac vreo contestatie,,,, Sotul meu (cetatean strain) a fost amendat ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain - asistenta juridica proces civil thejax thejax Buna ziua, Cum pot ajuta un cetatean strain (non-UE) sa beneficieze de asistenta juridica gratuita in baza art. 1093 NCPC? Cetateanul strain nu vorbeste ... (vezi toată discuția)