avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat strain in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat strain in SRL

Buna ziua. As dori sa stiu daca pot sa aduc in SRL un asociat strain care nu vorbeste limba romana? care ar fi procedura si ce acte trebuie depuse la registrul comertului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 14:46, 3 Septembrie 2017
Procedura este aceeasi ca si in cazul unui cetatean roman. Diferenta este ca, daca vine in Romania, trebuie sa aiba translator.
Actul constitutiv trebuie tradus si in limba pe care o vorbeste el, sau e suficient actul constitutiv in romana?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In principiu, lista de acte este aproximativ aceeasi ca in situatia in care ar intra un asociat cetatean roman, dar in plus, asociatul cetatean strain, care nu vorbeste limba romana trebuie sa fie asistat de un interpret (traducator) autorizat de Ministerul Justitiei in momentul in care va da declaratiile necesare in dosarul pregatit pentru ONRC, precum si la semnarea actului constitutiv actualizat.

Acum sunt multi care ofera servicii pe relatia cu Registrul Comertului. Pocedura nu e deloc dificila pentru un jurist experimentat,

Succes!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare act constitutiv de asociat strain aurica ilie aurica ilie am marea rugaminte sa fiu ajutata in urmatoarea situatie:: suntem 3 asociati la un srl si mai dorim adaugarea unui asociat strain (din alta tara). deoarece ... (vezi toată discuția)
Constituire societate cu asociat unic cetatean strain Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna dimineata! Revin si eu cu o intrebare; speta sta in felul urmator: o societate comerciala cu asociat unic cetatean strain e in curs de infiintare. ... (vezi toată discuția)
Înființare firmă cetățean non ue rezident în românia. care sunt actele și costurile necesare? Andreea355 Andreea355 Buna seara.Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt actele si costurile necesare infiintarii unei societati de către un cetățean străin Non UE,care deține ... (vezi toată discuția)