Am doua credite pe nevoi personale la doua banci de 20 de mii de euro pe 10 ani.Am platit timp de trei ani jumate,dar acum nu mai pot plati ptr ca nu mai am munca.Am primit de la parinti cu contr de vanzare-cumparare un apart acum 3 ani,cu clauza de intretinere pana la decesul acestora.Din cauza situatiei cu bancile,familia m-a obligat sa dau apart inapoi pe numele parintilor,sau sa-l vand si sa le dau partea fiecaruia,asa cum am convenit cand mi l-au dat...Am reusit sa vand apart cu "Prima Casa-2" si sa dau familiei(surorilor si fratelui) o parte,oprind si eu ceva.De 2 luni stau cu chirie impreuna cu sotia si baiatul meu de doi ani.Nu mai am propietate si nici munca spre disperarea mea...Ma pot executa silit!?In ce fel?Va rog sa-mi raspundeti,daca aveti cunostinta.
Va pot popri veniturile ( salariu, pensie etc.) si va pot executa silit bunurile mobile/imobile. Partea dvs. din vanzare ar fi bine sa nu o tineti la banca.
La data vanzarii apartamentului exista vreo notificare din partea bancilor cu privire la restante? daca da, creditorul poate solicita in instanta revocarea contractului de vanzare-cumparare si intoarcerea imobilului vandut in proprietatea dvs., pt a fi executat silit.
Creditul poate fi cesionat recuperatorului care se subroga in drepturile bancii si devine noul dvs creditor
Recuperatorul cu scopul recuperarii creditului restant poate desfasura procedura de executare silita asupra bunurilor in evidenta fiscala,conturi bancare,in final poprire pe drepturi salariale
Atentie sporita la momentul instarinarii imobilului,pentru ca creditorul se poate institui cu pretentii si [poate formula actiune revocatorie(paulina)prin care sa solicite in baza probelor revocarea contractului de instrainare imobil;,revenirea in situatia anterioara in proprietatea dvs si executarea dvs
Am primit doar instiintari de intarziere de plata de la cele 2 banci!Despre astea vorbiti!?Si cu situatia asta ma confrunt de un an jumate incoace si ma tot chinui sa fac fata ratelor!Am intarziat aproape 60 de zile,dar am mai reusit acum 2 sapt sa mai achit ratele la ambele banci...Daca dau lunar o suma mica,ptr ca nu mai am nici munca si nimic pe numele meu,pot evita executarea??Desi apart l-am vandut acum 3 luni unui cuplu de tineri cu "Prima casa",ei nestiind de probl mea cu bancile:(...Cum ma invatati sa fac!?Multumesc f mult ptr sfaturi.
@Anghel Liviu
Nu, instiintarile de plata privind intarzierile nu conteaza in speta. Nu veti putea fi banuit de rea-credinta, astfel incat sa solicite revocarea contractului de vanzare-cumparare.
Nu stiu daca este o idee buna sa platiti si sume mai mici decat redeventa fara sa aveti o intelegere cu ei in prealabil. Pt ca suma mai mica decat rata se va imputa asupra dobanzilor, fara sa scada soldul, si veti ramane in aceeasi situatie, doar ca nu veti avea bani de paine.
Ar fi bine sa discutati cu ei. Asta e prima varianta, sa va reesalonze creditele.
Ideea este ca ei sunt creditori chirografari, neavand nici o garantie din partea dvs. ( ipoteca etc.), atunci garantati cu toate bunurile/veniturile prezente si viitoare. Pot sa astepte sa dobanditi ceva.
A doua varianta este sa nu faceti nimic si sa sperati ca nu veti dobandi nimic de executat.
Alte discuții în legătură
Executare bancara
cris_deo
Buna ziua . Am luat un credit de nevoi personale de la banca [20500 lei] anul trecut iar intre timp am primit de la un prieten care imi era apropiat din ... (vezi toată discuția)
Executare silita
adynut
Buna ziua vreau sa ma ajutati si pe mine daca se poate intr-o anumita situatie,o situatie disperata as spune.acum cativa ani parintii mei au luat un credit de ... (vezi toată discuția)