avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pastrare numelui dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pastrare numelui dupa divort

buna ma numesc mihaela si as vrea sa stiu cum sa fac o cerere pt aface recurs de ami pastra numele ce lam dobandit dupa ce mam casatorit .deoarece fostu sot nu sa prezentat la nici un termen tribunalu a decis ca nu sunt suficiente dovezi pt ami pastra numele din timpu casatoriei si sa revin la numele de familie anterior.nu am avut avocat pe timpu divortului asa ca as dori sami explicat cum trebuie sa fac o cere pentru a face recurs sau apel/ VA MULTUMESC
Daca aveti copil/copii din casatorie, poti motiva cererea ta de pastrare a numelui dobandit prin incheierea casatoriei prin necesitatea ca tu, in calitate de mama, sa ai acelasi nume cu copilul/copiii. Daca nu este cazul, cererea de pastrare a numelui din casatorie se mai poate motiva prin faptul ca esti cunoscuta intr-un anumit sector al societatii cu numele actual si ca schimbarea lui (prin revenirea la cel purtat inainte de incheierea casatoriei) ar determina imposibilitatea de a mai fi identificata. Aceasta situatie poate exista atunci cand (exemplificativ): ai scris vreo carte, predai cursuri la vreo institutie de invatamant, etc. Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa pastrez numele dobandit in urma casatoriei insa sotul nu este de acord lili5 lili5 judecatoarea mi-a cerut sa motivez dorinta mea de a pastra numele la infatisarea urmatoarea si ultima de pe 27 mai 2008, dinainte de desfacerea casatoriei. eu ... (vezi toată discuția)
Divort sakhal sakhal Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Problema este in felul urmator< Doamna si Domnu Popescu hotarasc sa divorteze,insa Domnu ... (vezi toată discuția)
Vreau sami schimb numele danielbza danielbza Buna ziua sunt MAMA Lui daniel si vreau sai schimb numele deoarece Eu am divortat de fostul meu sot deoarece ma tot batea Si copilul meu de 14 ani vrea sasi ... (vezi toată discuția)