avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... respingere cerere ordonanta presidentiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

respingere cerere ordonanta presidentiala

buna seara!

am depus o cerere de ordonanta presidentiala de incredintare minor si a fost respinsa.
ce inseamna asta, ca hotararea a fost data in favoarea paratei sau nu are efect de hotarare?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: beludan , utilizator 07:20, 19 Mai 2010
Nu sunt avocat, dar tocmai este pe cale de a mi se respinge cererea de ordonanță în recurs și asta pentru că n-am făcut ce trebuia la prima instanță.
Dacă s-a respins înseamnă că nu s-a aprobat ceea ce ați cerut, adică nu vi se încredințează minorul.
pe ce motiv a respins-o? probabil ca nu aveati un alt proces deschis pe calea dreptului comun
nu am primit hotararea, dar am sunat la judecatorie si mi sa spus ca sa respins cererea. proces este pe rol dar nu deschis de mine.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
beludan, utilizator
Daca v-a respins cererea inseamna cu ramaneti in aceiasi situatie ca si pana acum.
O ordonanta presedintiala pentru incredintare minor, pe parcursul procesului de divort, se va admite daca sunt indeplinite urmatoarele conditii: sa aiba caracter vremelnic -dat fiind dosarul de divort este indeplinita aceasta conditie, sa fie indelinita conditia urgentei...?. si nu in ultimul rand sa fie in interesul copilului incredintarea catre dumneavooastra, pe parcursul divortului , a minorului.
Formulati recurs impotriva hotararii de respingere..... aveti grija ca termenul de recurs este de 5 zile de la pronuntarea daca ordonanta s-a judecat cu citarea partilor si 5 zile de la comunicarea hotararii daca s-a dat fara citarea partilor.
Cand veti primi hotararea veti motiva recursul in acelasi termen.
Criticati hotararea argumentand ca in mod eronat instanta de fond nu a tinut cont ca sunt indeplinite toate conditiile pentru admiterea cererii si argumentati de ce este in interesul minorului sa va fie incredintat.
Succes!!!
va multumesc, pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
beludan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Recurs ordonanta presidentiala privind incredintare minor!!!! dragoste_de_tata dragoste_de_tata BUNA ZIUA!!!problema este urmatoarea....sotia mea a plecat de buna voie de acasa dupa care a introdus actiunea de divort si ordonanta presidentiala pentru ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala abby abby Este competenta instanta de judecata sa se pronunte asupra unei cereri dee ordonata presedintiala cand sotii sunt despartiti in fapt, nu s-a initiat actiunea ... (vezi toată discuția)