avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

as vrea sa aflu raspunsul la 3 intrebari.
mam casatorit in Romania in 2003, amandoi suntem cetateni romani. neam stabilit in UK de vreo 6 ani. avem doi copii. acum vrem sa divortam pentru ca nu ne mai intlegem. nu exista nicio alta vina de nicio parte.
in primul rand, putem divorta in UK sau trebuie sa divortam in romania?
procesul de custodie/incredintare a copiilor ar trebui sa fie in UK sau RO?
Daca procesul de custodie are loc in Ro am sanse reale ca tata de a castiga custodia?
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 08:55, 19 Mai 2010
Intrucat v-ati casatorit in Romania, desfacerea casatoriei va trebui sa fie pronuntata tot in Romania. Procesul de custodie despre care vorbiti este reprezentat de un capat accesoriu de cerere in cadrul actiunii de divort prin care solicitati incredintarea minorului/minorilor spre crestere si educare. Insa motivele pentru care solicitati incredintarea minorului catre tata trebuie nu numai sa fie temeinice, insa trebuie sa dovediti, prin probele pe care le administrati (inscrisuri, martori etc) ca mama minorilor nu ar putea asigura acestora o dezvoltare fizica si psihica normala, incredintarea catre tata a minorilor fiind oarecum o situatie de exceptie. Daca dovediti ca mama nu este un parinte bun si ca nu poate asigura cele de mai sus, aveti sanse sa va fie incredintati minorii. Situatia este mult mai simpla daca mama este de acord cu incredintarea copiilor catre dvs.
Mult succes.
joedoe a scris:

as vrea sa aflu raspunsul la 3 intrebari.
mam casatorit in Romania in 2003, amandoi suntem cetateni romani. neam stabilit in UK de vreo 6 ani. avem doi copii. acum vrem sa divortam pentru ca nu ne mai intlegem. nu exista nicio alta vina de nicio parte.
in primul rand, putem divorta in UK sau trebuie sa divortam in romania?
procesul de custodie/incredintare a copiilor ar trebui sa fie in UK sau RO?
Puteti divorta in UK.
Codul de procedura civila care reglementeaza procedura speciala a divortului, prevede expres in art. 607: CAP. 6 Divortul

Art. 607
Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste in circumscriptia instantei in care se afla cel din urma domiciliu comun, instanta competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta instanta in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul.
Depinde daca aveti domiciliul in Uk sau a ramas in RO.

Am gresit asezarea in pagina. Scuze. Raspunsul este acelasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse de a castiga custodia unui minor in caz de divort gabitzzu gabitzzu as avea si eu o intrebare daca nu este nu este cu suparare.eu si sotul meu avem o fetita de 1 an si 9 luni, datorita situatiei in care ma aflu eu si copilul ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori, decăderea din drepturile părintești Goti Goti In cazul unui divort in instanta ...in ce circumstante poate decide judecatorul ca ii incredinteaza copii tatalui? Din ce motiv poate decadea mama din ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain elena40 elena40 As dori sa stiu daca in urma unui divort de un cetatean cipriot,legea mi-ar incredinta copilul minor mie...mentionez, casatoria a avut loc in Romania,dupa care ... (vezi toată discuția)