Buna dimineata, a-si dori sa stiu ce ar trebui sa fac pt al da in judecata pe cel care nu a vrut sa-si recunoasca copilul, aducandu-mi la cunostinta decizia sa dupa ce am nascut. Baietelul meu are 2 ani si 7 luni, s-a nascut la nici 8 luni si acesta ar fi fost unul din motivele pt care nu a mai vrut sa-l recunoasca. #-o
Pasivitatea este sanctionata de lege , prescpriptia este o astfel de sanctiune, insa convigeti-l sa presteze intrtinere cel putin 2-3 luni si dupa puteti introduce actiune, consultati un avocat ar putea rezolva situatia destul de delicata in care va aflati
:offtopic: law2008, postarea mesajelor consecutive contravine regulamentului acestui forum .Va rog sa folositi butonul ,,editeaza" pentru a adauga noi informatii sau a le modifica pe cele deja postate. Va multumesc.
buna ziua .
puteti investi instanta de judecata cu o actiune in stabilirea paternitatii , in numele copilului.
actiunea apartinand copilului este imprescriptibila .
Paternitate
geo_m_14
Daca tatal a decedat, in ce conditii mama mai poate deschide actiune de recunoastere a minorului? Nu sunt in situatia asta (inca si nici nu-i doresc raul) dar ... (vezi toată discuția)