avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test de paternitate si pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test de paternitate si pensie alimentara

Buna dimineata, a-si dori sa stiu ce ar trebui sa fac pt al da in judecata pe cel care nu a vrut sa-si recunoasca copilul, aducandu-mi la cunostinta decizia sa dupa ce am nascut. Baietelul meu are 2 ani si 7 luni, s-a nascut la nici 8 luni si acesta ar fi fost unul din motivele pt care nu a mai vrut sa-l recunoasca. #-o
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:16, 14 Iulie 2010
Pasivitatea este sanctionata de lege , prescpriptia este o astfel de sanctiune, insa convigeti-l sa presteze intrtinere cel putin 2-3 luni si dupa puteti introduce actiune, consultati un avocat ar putea rezolva situatia destul de delicata in care va aflati
:offtopic: law2008, postarea mesajelor consecutive contravine regulamentului acestui forum .Va rog sa folositi butonul ,,editeaza" pentru a adauga noi informatii sau a le modifica pe cele deja postate. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
ContSters47264, utilizator
buna ziua .
puteti investi instanta de judecata cu o actiune in stabilirea paternitatii , in numele copilului.
actiunea apartinand copilului este imprescriptibila .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriere stabilire paternitate?!? cameleon cameleon As dori sa stiu daca exista un termen de prescriere al paternitatii.Copilul are aproape 3 ani si tatal \\"intarzie\\" probabil voit sa recunoasca copilul pe ... (vezi toată discuția)
Solicitare paternitate anonim25 anonim25 Exista urmatoarea situatie: o fosta prietena a sotului meu pretinde ca fiica ei este copilul sotului meu. Fetita este in varsta de 6 ani. Ea sustine ca va cere ... (vezi toată discuția)
Paternitate geo_m_14 geo_m_14 Daca tatal a decedat, in ce conditii mama mai poate deschide actiune de recunoastere a minorului? Nu sunt in situatia asta (inca si nici nu-i doresc raul) dar ... (vezi toată discuția)