avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... in cat timp primesc un raspuns?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

in cat timp primesc un raspuns?

mi-am depus dosarul de pensie de boala,undeva in luna martie,mai precis,17 martie 2010!imi poate spune cineva cam cat trebuie sa astept un raspuns,sau ce trebuie sa fac?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:56, 24 Mai 2010
daca aveati dosarul complet, puteti primi raspunsul/decizia in 45 zile.
Termenul legal in care trebuia sa primiti un raspuns este prevazut la art. 86 din Legea nr. 19/2000 si este de 45 de zile. Termenul real de raspuns este de cateva luni.

Art. 86 - Legea nr. 19/2000
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisă de casa teritorială de pensii, în termen de 45 de zile calendaristice de la data depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la pensie platita in avans morosanucarmen morosanucarmen Imi lipsesc 12 luni la vechime pt a putea beneficia de pensie anticipata partial. Daca platesc in luna august 2008, in avans, aceste 12 luni, pot iesi la ... (vezi toată discuția)
Termen pentru dosar pensionare pe caz de boala gria gria Ce termen este prevazut pentru a primi raspuns de la casa de pensii pentru dosarul depus pentru pensionare pe caz de boala gradul II ? (vezi toată discuția)
Termen solutionare winter_wind winter_wind buna ziua! care este termenul maxim de solutionare a unui dosar de pensionare, stabilit de legiuitor? va multumesc! (vezi toată discuția)