Buna ziua.
Este vorba despre un autoturism, la care taxa de prima inmatriculare conform calculatoarelor aflate pe internet este cca. 13.000 euro fata de valoarea masinii care este in jur de 1000 euro. Este un Mazda 626 din anul 1989 (non-euro) dar intr-o stare foarte buna, are si abs, servo directie, aer conditionat, etc.
INTREBARE: Exista posibilitatea sa-l inmatriculez? Am citit pe internet ca sunt cazuri cand se poate da in judecata RAR-ul, procesul dureaza vreo 4-6 luni, dar la final masina va fi inmatriculat gratis. Sau chiar la un pret foarte mic.
Multumesc anticipat.
Foarte adevarat. Taxa de prima inmatriculare este discriminatorie si contravine Tratatului Comunitatilor Europene( art.4).
Este o uzanta pe rolul instantelor judecatoresti din intreaga tara ca astfel de actiuni in contencios sunt admise si se da castig de cauza reclamantului.
Trebuie sa mergeti la un avocat sa va reprezinte si castigul este garantat.
Multumesc. Dar din pacate sunt din Brasov. Eventual, puteti sa recomandati pe cineva din Brasov?
Alte discuții în legătură
Lipsa nr straine
maneas
buna seara!am cumparat o masina adusa din austria,care nu are talon si nr din austria[este radiata pe carte].am depus actele la politie,am platit toate ... (vezi toată discuția)