avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozitare a doua proprietate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozitare a doua proprietate

Am dobandit a doua propritate prin donatie. Parintii , care au facut donatia folosesc in continuare apartamentul si au drept viager. Se va impozita suplimentar si cu ce procent? Multzumesc
Cel mai recent răspuns: MarcV , utilizator 18:26, 19 Mai 2010
Deocamdata nu e publicat nimic concret in acest domeniu, e doar o propunere legislativa a guvernului, iar procentul poate diferi de la localitate la localitate ( in speta este vorba de un impozit local ).
Pentru cea de-a doua cladire din proprietate utilizata ca locuinta, impozitul se majoreaza cu 15%, daca nu este inchiriata unei alte persoane.
Baza legala deci exista: art.252 Cod fiscal si nu poate fi diferit de la o localitate sau alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe locuinta aura62 aura62 Buna seara tuturor, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la calcularea impozitului pe locuinta in urmatoarele conditii: -mentionez ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Guvernul va impozita suplimentar persoanele care detin mai multe imobile in proprietate mariamagdalena mariamagdalena Buna ziua. As dori o explicatie suplimentara legata de subiectul de mai sus. Recent, i-am cedat fiicei mele prin donatie [b]in nume propriu[/b] 2 garsoniere. ... (vezi toată discuția)
Impozit suplimentar pe cladiri Haralambie BARBU Haralambie BARBU Stimate Doamne, Stimati Domni, Cu respect, va adresez rugamintea de a-mi comunica punctul dumnevoastra de vedere asupra urmatoarei spete: In baza unor ... (vezi toată discuția)