avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare someri AJOFM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare someri AJOFM

Buna ziua! Intrebarea mea este "ce beneficii aduce unei firme angajarea de someri?" Am cautat informatii dar nu m-am putut lamuri. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AnnaMaria_ru , utilizator 11:21, 19 Mai 2010
Patronii pot primi unele facilitati daca angajeaza someri care au peste 45 de ani ori sunt unici intretinatori de familie. Firmele sunt scutite, timp de 12 luni, de plata contributiei la somaj si primesc, lunar, pentru fiecare salariat, 523 de lei. In schimbul acestor stimulente, firmele le asigura angajatilor un loc de munca cel putin doi ani. Daca o firma da afara un angajat inaintea expirarii celor doi ani, aceasta este obligata sa restituie banii primiti, plus dobanda de referinta a BNR.

Statul mai acorda beneficii si pentru angajarea absolventilor. Practic, societatile care ofera locuri de munca absolventilor de institutii de invatamant, nu mai platesc contributia la somaj timp de un an. In plus, in functie de studiile angajatului, firmele primesc, lunar, intre 523 si 785 de lei pentru fiecare salariat in parte.
multumesc mult de raspuns...dar daca au sub 45 de ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primesc de la stat bani daca angajez someri? ministru_ ministru_ Buna ziua! Este adevarat ca daca angajez someri primesc de la stat niste bani? Stie cineva despre ce suma este vorba? Am 2 firme. Doar la una sunt angajat. ... (vezi toată discuția)
Plata contributii pentru salariati si facilitati adipro adipro In ce conditii o interprindere individuala nu plateste darile catre stat cand angajeaza un salariat? (vezi toată discuția)
Lege ajutor lilicrin lilicrin exista vre-o lege ce ajuta o firma daca angajeaza proaspat absolventi de facultate si persoane peste 45 de ani? Daca da care? (vezi toată discuția)