avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... reziliere contract
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

reziliere contract

va supun atentiei urmatorul aspect:
am incheiat un contract de card cu o banca; in contract e o clauza care zice ca sunt obligat sa ridic cardul in termen de 10 zile de la data la care ma notifica banca.
la alt articol se prevede ca nerespectarea obligatiei de ridicare a cardului in termenul de 10 zile determina rezilierea de drept a contractului (de la data mentionata in notificare);
vreau sa stiu daca ulterior datei rezilierii (cea mentionata in notificare) imi pot percepe alte costuri sau toate taxele, comisioanele trebuie sa se opreasca la data emiterii notificarii de reziliere
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 15:20, 19 Mai 2010
In contractul pe care l-ati incheiat cu respectiva institutie bancara aveti stipulate toate costurile aferente rezilierii conventiei inainte de termen, studiati mai intai contractul, apoi prezentati-ne clauzele acestuia si va vom raspunde concret la solicitarile dvs.
Asa cum spune si d-nul avocat in contract sunt prevazute toate clauzele. Dar parea mea e ca in mod cert banca percepe si costuri pentru neutilizarea acelui credit, dar cititi contractul pentru a va elucida.
Se percep comisioane de administrare ,in conditiile in care titularul ,nu a solicitat in mod expres rezilierea
nu am reusit sa gasesc in contract nicio preveder care m-ar obliga la plata vreunor costuri pentru neridicarea cardului
Neridicarea cardului, conduce la consecinta neutilizarii creditului si de regula bancile percep penalizari pentru neutilizarea creditului.
Bancile atrag surse de bani de pe diferite piete si apoi revand acesti nbani oferidn credite care trebuie sa aduca profit concretizat in - comisioane si dobanzi.
Renuntarea de catre cei carora li s-au aprobat creditele costa banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu de ultim grad Motorider Motorider Buna ziua, Am solicitat bancii o restructurare a unui credit de consum. Imi aproba restructurarea creditului in urma semnarii unui act aditional. Inaintea ... (vezi toată discuția)
Comisiane legale? socata socata comisionul depasire limita de credit(5%) si comision plata intarziata 45 lei sunt legale? la un card de debit.? nu pot da numele ... (vezi toată discuția)
Cont neinchis la banca crys1976 crys1976 Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca . An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul. An 2007 am plecat in ... (vezi toată discuția)