Am solicitat bancii o restructurare a unui credit de consum. Imi aproba restructurarea creditului in urma semnarii unui act aditional.
Inaintea semnarii acestui act aditional, citindu-l pana la capat am intalnit spre finalul documentului urmatoare clauza:,, In situatia aparitiei unui caz de neindeplinire, care nu este remediat in mod satisfacator pentru banca in termen de 30 zile de la notificare banca poate sa notifice imprumutantului rezilierea de plin drept a prezentului contract fara punere in intarziere, fara interventia instantelor judecatoresti si fara orice alta formalitate, cu toate efectele care deriva din acest fapt, aceasta clauza avand natura unui pact comisoriu de ultim grad, prin care partile exclud competenta instantelor de judecata in a dispune rezilierea contractului.,,
Este in regula sa il semnez astfel?
Constituie aceasta clauza o CLAUZA ABUZIVA?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Nu numai ca nu este abuziva, dar este complet in beneficiul dumneavoastra. rezilierea opereaza pentru viitor, ceea ce inseamna ca ei nu va mai pot cere ulterior rezilierii dobanzi si penalitati. va pot cere doar ce datorati pana la acel moment.
Partea cu "COMPLET IN BENEFICIUL MEU" e ultimul lucru pe care l-as putea crede ca l-ar face vreo banca pentru mine.
Cat despre partea cu DOBANZI SI PENALITATI IN CAZ DE REZILIERE, daca considerati necesar si ati fi dispus sa-mi dati si niste informatii, pot posta si acea parte. Din pacate, din acel paragraf eu nu am reusit sa deduc decat faptul ca ei pot invoca tot felul de sume/penalitati/comisioane etc.
Cu stima,
Vad ca nu m-ati citit cu atentie. Este in avantajul dvs pentru ca nu mai pot calcula dobanzi si dobanzi penalizatoare. Daca exista clauza in acest sens, pot solicita daune interese, nu si dobanzi sau dobanzi penalizatoare.
Si aceste DAUNE INTERESE nu se pot transforma tot in BANI? In definitiv, daca ei pot cere niste sume suplimentare, pe mine putin ma intereseaza forma sub care sunt specificate, EU RAMAN BUN DE PLATA.
Eu sunt constient ca trebuie sa restitui banii imprumutati impreuna cu dobanda asumata. In cazul meu, in care a intervenit o situatie nedorita si am intarziere la plata ratelor, doresc un sprijin din partea bancii prin acordarea unei perioade de gratie sau reesalonari pentru a putea sa-mi continui restituirea creditului. Din pacate, impresia mea (si banuiesc ca nu e gresita) este ca pe ei nu-i intereseaza ca acest credit sa decurga conform unei intelegeri facuta la inceput + costurile aferente unei perioade de gratie/reesalonari, costuri pe care mi le asum, ci ei doresc sa profite de situatia mea defavorizanta pentru mine si sa ajunga sa poata foarte rapid si fara ca eu sa mai am dreptul la vreo protectie a legilor in vigoare, sa invoce acea clauza din contract in care sa-l declare scadent total intr-un termen de obicei de 10 zile, logic ca n-o sa pot achita suma si apoi ei sa inventeze niste costuri colosale ce mi le vor imputa si apoi executa silit. In cazul in care vor gasi vreun bun pe numele meu, il vor valorifica si vor castiga de cateva ori mai mult decat ar fi castigat in urma derularii normale a contractului sau voi raman dator la ei toata viata caci DAUNELE LOR sau cum Dumnezeului le mai numesc vor creste permanent.
Deci revin la ce spuneam la inceput, eu doresc sa continui plata ratelor cu un sprinjin din partea bancii, sprijin pentru care imi asum costurile respective (comision de BLA...BLA..., dobanda marita, etc), dar de aici si pana la punerea sa semnez un ACT ADITIONAL in care apar o multime de alte CLAUZE in defavoarea mea si care nu au nici o legatura cu perioada de gratie sau reesalonarea, e cale lunga.
In acest scop am apelat la acest forum si anume de a gasi informatii/sfaturi despre cum sa tratez cu banca pentru a elimina acele clauze din actul aditional, nicidecum nu doresc sa ma sustrag platii datoriei.
Consider ca totusi exista o diferenta intre camatari si banci, cei care vin cu toporul peste tine in casa si cei care ar trebui sa se supuna unor legi in vigoare si care sa ofere un oarecare echilibru in obligatiile partilor.
Cu stima,
Se pare ca v-am cam incurcat , nu prea ati inteles mare lucru din raspunsul meu.
o sa o iau altfel.
Nicio banca nu va trece la declararea scadentei anticipate dupa 10 zile de neplata, nici macar dupa 30 de zile, in general la 90 de zile de neplata se trece la executare. Nu aveti de ce va teme. Cat despre costuri, ele sunt dobanda contractuala, la care se adauga sau se inlocuieste ( in functie de ce scrie la dvs in contract ) dobanda penalizatoare.
Mentiunea cu rezilierea este o prostie. Nu au nevoie sa rezilieze, prin nerespectarea scadentarului, sunteti de drept decazut din beneficiul termenului si ei va pot cere sa restituiti toata suma.
Credit ipotecar
daadi04
Buna ziua,
Am un credit ipotecar in euro. In urma solicitarii de restructurare, banca mi-a propus o restructurare pe 6 ani , cu dobanda in crestere din 2 in ... (vezi toată discuția)