avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... comisiane legale?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

comisiane legale?

comisionul depasire limita de credit(5%) si comision plata intarziata 45 lei sunt legale? la un card de debit.? nu pot da numele cardului....va rog sa imi raspundeti...si daca nu sunt ce pot face? multumesc mult...
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 18:21, 28 Octombrie 2010
Daca in contractul incheiat intre parti, aceste comisioane au fost negociate direct si acceptate prin semnatura, atunci ele sunt principial legale.
acum 5 ani cand am luat produsele si alaturi cardul de credit nu se percepeau aceste comisioane...ele au aparut mult mai tarziu..fara ca noi sa primim instiintari si eventual sa semnam ca am fi de acord
In aceasta situatie, notificati banca in scris si depuneti notificarea la registratura bancii cu preyentarea unui exemplar care sa ramana acolo si a altuia spre confirmarea depunerii, pe care il luati dvs. In notificare solicitati comunicarea temeiului legal al acelor comisioane si indicati prevederile Legii 161/2010 (pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004), ale Legii nr. 296/2004 privind Codul consumului si Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori cu specificarea faptului ca in situatia in care nu vi se raspunde in termenul legal de 30 de zile, sau vi se raspunde necorespunzator, veti face o sesiyare in acelasi sens la ANPC si apoi o actiune in instanta.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 161/2010 DL.DAN DL.DAN #-o#-oDespre legislatia proasta din Romania,stie toata lumea.Dar nu pot ramane indiferent cand sunt luat de fraier de politicieni.Cine imi poate da exemple ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract bandi2 bandi2 buna, eu deoarece am suspendat activitatea pe firma,am cerut anularea nr de telefon orange,care mi se pare normal,daca nu am activitate, nu mi trebuie tel pe ... (vezi toată discuția)
Legea 296 clauze de reziliere Popovici_c Popovici_c As dorii sa stiu daca mai sunt valabile clauzele de reziliere pentru serviciile de internet.. ? (vezi toată discuția)