as dori sa stiu si eu care lege face referire la actul de donatie si alta lege despre actul de vanzare-cumparare!doresc sa stiu ce presupun reglementarile in vigoare pentru aceste acte.va multumesc si mult noroc!
Codul Civil face referire la amandoua.
Titlul II - "Despre donatiuni intre vii si despre testamente" - de la art 800 pana pe la art 935
si Titlul V - "Despre vinderi" - de la art. 1294 pana pe la art. 1404.
E prea mult de povestit ce presupun aceste reglementari. Poate ne spuneti, mai concret, ce va intereseaza de fapt.
Grea intrebare pt un raspuns exact#-o Sunt multe legi care regelementeaza particularitati ale celor 2 contracte...insa pt inceput incercati codul civil;)
multumesc.pe mine ma intereseaza acestea pentru o situatie-problema , pe care am mai pus-o pe acest forum. bunica mea doreste sa imi lase mie apartamentul sau si nu stiu ce act ni se potriveste.bunica nu o are decat pe mama mea, care e de acord cu decizia bunicii sa imi faca mie act direct, in ciuda faptului ca mama mea mai are un copil, pe fratele meu. dar tocmai de acesta vor sa ma "protejeze" si dorim un act care sa nu poata fi atacat. mi s-a raspuns ca actul de vanzare -cumparare e mai bun. dar as dori sa stiu si taxele notariale pt acest act si pentru cel de donatie? si doream sa stiu daca un bun obtinut rin act de vanzare-cumparare poate face obiect de partaj precum si cel de donatie daca poate? intreb aceasta deoarece nu sunt maritata dar urmeaza:D. oricum am sa caut acele articole din codul civil;):P.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Rezilierea
Stiti cumva ce act (acte) normative reglementeaza in prezent rezilierea (unui contract) ?