avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezilierea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezilierea

Stiti cumva ce act (acte) normative reglementeaza in prezent rezilierea (unui contract) ?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: flaviusnet , utilizator 22:37, 8 Iulie 2005
codul civil

nu stiu exact insa arunca o privire pe art. 1020 si urm. din codul civil. Oricum ..daca e vorba despre un anume contract (ex. contr. de locatiune) atunci .. intervin si alte legi decat codul civil . spune despre ce contract propriu-zis e vorba.
Contract de vânzare - cumpărare.

ok ... cred ca te referi la rezolutiune ( efectul final e acelasi ca la reziliere - desfacerea contractului)
contractul de vanzare - cumparare este reglementat de codul civil - Titlul V (5) - dESPRE Vinderi ( art. 1294). MAi ramane sa spui si cauza pt. care s-ar solicita rezolutiunea contractului si poate gasim si temeiul (de exemplu art. 1365 cod civil e temeiul rezolutiunii pt. neplata pretului)

sa auzim de bine !
pai daca e vb de v-cump,ins ca d-voastra aveti treaba cu rezolutiunea contractului,respectiv cu desfiintarea lui cu efect retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune aura1 aura1 Pot solicita rezolutiunea unui contract pentru executarea necorespunzatoare a unei obligatii? Executarea necorespunzatoare a unei obligatii reprezinta tot o ... (vezi toată discuția)
Lege pt act de donatie si act de vanzare-cumparare? laura_dulgheru laura_dulgheru as dori sa stiu si eu care lege face referire la actul de donatie si alta lege despre actul de vanzare-cumparare!doresc sa stiu ce presupun reglementarile in ... (vezi toată discuția)
Contract prescris geo_19_07 geo_19_07 am un contract de vanzare-cumparare in rate care s-a prescris,vreau sa stiu cum mai pot actiona cumparatorul in judecata pentru neplata ratelor si pentru ... (vezi toată discuția)