avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate -va rog un rasp.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate -va rog un rasp.

buna ziua

o casa de marcat taxi cumparata de la distribuitor cu factura+chitanta , iar pe factura este trecut cnp-ul , nu o mai pot folosi?
de doi ani am fost pe lista de asteptare pentru autorizatie taxi si acum am obtinut , dar registrul comertului a eliberat acel certificat de pfa cu cif din 8 caractere .
casa de marcat nu mai poate fii folosita ?
daca in memorie nu este programata ?si nu a fost fiscalizata
factura cu cnp nu mai este valabila in ce lege gasecsc si eu
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 18:31, 19 Mai 2010
buna ziua

Ati incercat sa fiscalizati casa de marcat si nu ati reusit ?
De ce spun asta : pentru ca declaratiile fiscale le veti intocmi tot pe baza CNP si nu pe baza cif.
O solutie poate fi, in cazul in care chiar se refuza fiscalizarea pe acest motiv, sa luati legatura cu furnizorul care sa storneze factura initiala si sa emita o alta factura, cu datele de acum .
Factura cu CNP in loc de CIF la cumparator este perfect valabila deorece - cum bine a observat colega mea - dv va intocmiti declaratiile de venit (implicit impozit) pe cod numeric personal. CIF-ul l-ati primit din motive de fiscalitate si evidenta
in scopuri de TVA. Pe de alta parte, cei ce fac fiscalizarea nu pot sa faca abstractie de existenta unui document emis chiar de fisc (ma refer la CIF).
Nu va temeti : DUTU P.F.A. (cu CIF) este totuna cu DUTU ALEX (cu CNP) si nimeni nu poate contesta acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa -casa de marcat taxi alexadutu alexadutu buna ziua am achizitionat casa de marcat taxi in data de 29.08.2008 pf popescu ion cu cnp 154041234........, de la distribuitor autorizat pe case de marcat ... (vezi toată discuția)
Fiscalizare casa de marcat taxi polo1988romania polo1988romania Buna ziua! In anul 2010 am fost radia de la registrul comertului pentru ca nu am facut trecerea de la PF la PFA, iar in ianuarie 2013 am facut reinregistrare ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale la asociatiile de proprietari GRAI GRAI este obligatoriu de a se trece cif-ul asociatiei de proprietari pe bonurile fiscale in urma achizitionarii de materiale in lipsa unei facturi? si daca \\"nu\\" ... (vezi toată discuția)