1. In situatia in care angajatorul meu nu a achitat contributiile sociale pe ultimele 12 luni calendaristice pot beneficia sau nu de indemnizatia de crestere a copilului?
2. In situatia in care nu voi putea beneficia o valoare procentuala din veniturile nete, voi putea lua macar minimul de 600 Ron ?
Buna ziua,
legea prevede ca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului sa obtineti venituri supuse impozitului pe venit.
Beneficiati de indemnizatie, chiar daca angajatorul are retineri la sursa. Se vor lua impotriva lui masuri asiguratorii in ce priveste contributiile.
2) Daca nu se schimba legea, beneficiati de 85%, daca se schimba, de cei 600. Asta in functie de legea ce va activa in momentul nasterii copilului.
Multa sanatate!
eu inteleg ca se iau in calcul veniturile din cele 12 luni calendaristice anterioare nasterii.
doream sa stiu daca exista cineva care a avut probleme cu indemnizatia datorita faptului ca taxele nu au fost platite de catre angajator.
o alta intrebare pe care am uitat sa o adresez ar fi daca exista posibilitatea sa fiu obligata sa suport singura spitalizarea si nasterea din moment ce nu sunt platite contributiile la fondul de sanatate??
Postnatal
valentin2805
salut, sunt vali si voi fi curand tatic ,am si eu doua intrebari:
1-sotia nu mai lucreza monentan si trbuie sa nasca in luna mai ( este in luna 7 ) cum pot ... (vezi toată discuția)