avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Indemnizatie crestere copil fara taxe platite de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Indemnizatie crestere copil fara taxe platite de angajator

Buna ziua,

Caut si raspuns la urmatoarele doua intrebari:

1. In situatia in care angajatorul meu nu a achitat contributiile sociale pe ultimele 12 luni calendaristice pot beneficia sau nu de indemnizatia de crestere a copilului?

2. In situatia in care nu voi putea beneficia o valoare procentuala din veniturile nete, voi putea lua macar minimul de 600 Ron ?
Cel mai recent răspuns: Dana Oancea , Consilier juridic 09:39, 20 Mai 2010

Buna ziua,
legea prevede ca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului sa obtineti venituri supuse impozitului pe venit.
Beneficiati de indemnizatie, chiar daca angajatorul are retineri la sursa. Se vor lua impotriva lui masuri asiguratorii in ce priveste contributiile.
2) Daca nu se schimba legea, beneficiati de 85%, daca se schimba, de cei 600. Asta in functie de legea ce va activa in momentul nasterii copilului.
Multa sanatate!
eu inteleg ca se iau in calcul veniturile din cele 12 luni calendaristice anterioare nasterii.
doream sa stiu daca exista cineva care a avut probleme cu indemnizatia datorita faptului ca taxele nu au fost platite de catre angajator.

o alta intrebare pe care am uitat sa o adresez ar fi daca exista posibilitatea sa fiu obligata sa suport singura spitalizarea si nasterea din moment ce nu sunt platite contributiile la fondul de sanatate??

Multumesc
nasterea este gratuita (in spitalele de stat), neavand relevanta daca pacienta este sau nu asigurata.
- daca viitoarea mama are venituri supuse impozitarii doar pe 11 luni anterior nasterii, mai primeste indemnizatia???
nu.trebuie sa fie minim 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postnatal valentin2805 valentin2805 salut, sunt vali si voi fi curand tatic ,am si eu doua intrebari: 1-sotia nu mai lucreza monentan si trbuie sa nasca in luna mai ( este in luna 7 ) cum pot ... (vezi toată discuția)
Cocediul prenatal,post natal,indemnizatia si alocatia nou nascut ContSters141851 ContSters141851 Buna ziua!Care sunt drepturile banesti ale proaspetelor mamici (inainte si dupa nastere)si cum se intra in posesia lor(documente necesare si unde se depun?)? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ina_2011 Ina_2011 Am o prietena care 1 an si jumatate nu a lucrat, deci nu a cotizat la stat nimik in acest timp, iar acum 2 saptamani s-a angajat dupa care a ... (vezi toată discuția)