avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil

Am o prietena care 1 an si jumatate nu a lucrat, deci nu a cotizat la stat nimik in acest timp, iar acum 2 saptamani s-a angajat dupa care a ramas...
insarcinata. Exista cumva posibilitatea ca sa primeasca indemnizatia de la stat cand va naste? Legea prevede ca trebuie sa cotizeze minim un an ca sa primeasca indemnizatia de crestere copil. Poate sa plateasca retroactiv cateva luni la Casa de pensii? Aveti vreo idee? De mentionat ca noul contract de munca s-a inregistrat deja.
Cel mai recent răspuns: Ina_2011 , utilizator 21:35, 13 Iulie 2011
Cele 12 luni se refera la venituri supuse impozitarii conform codului fiscal si nu are legatura cu contributiile la pensii, sanatate sau somaj.
Nu a avut niciun fel de venit un an si jumatate pt. ca a stat acasa, nu a lucrat.
S-a inteles. Nu va beneficia.
Pentru a beneficia de indemnizatia CCC , legea prevede sa realizeze venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit , in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni si nu sa cotizeze minim un an ca sa primeasca indemnizatia de crestere copil.

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiei de asigurari sociale.
Prin urmare, daca nu are realizate venituri din categoria celor de mai sus nu va beneficia de indemnizatia resapectiva.
Am inteles, din pacate asa este, va multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ely1 ely1 Buna ziua ma numesc Elena P. si doresc sa ma lamuriti cu privire la o intrebare despre indemnizatia de crestere a copilului. Trebuie sa nasc prin luna ... (vezi toată discuția)
Conditiile acordare indemnizatie crestere copil alinaiordache alinaiordache buna,numele meu este Alina,am 24 de ani si am si eu mare nevoie de ajutor : in momentul acesta nu lucrez si nu beneficiez nici de ajutorul de somaj.atat eu cat ... (vezi toată discuția)
Incheiere indemnizatie somaj, continuare cotizatie ADRIANA_O ADRIANA_O Buna ziua, Pe data de 30 octombrie 2010 mi se incheie indemnizatia de somaj si dupa aceasta data, vreau sa cotizez la stat in ideea de a avea vechime la ... (vezi toată discuția)