avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de prima inmatriculare

Buna ziua
Problema mea este urmatoarea: eu si sotul meu am locuit, muncit, 7 ani in Italia, am revenit in tara in vara lui 2008, cu 2 masini proprietate personala (fiecare cite una), de curand a trebuit sa inmatriculam aceste masini, respectiv in luna martie a acestui an ( pina in momentul inmatricularii in Romania am preferat sa platim asigurarea in Italia). Pt. inmatricularea masinilor, un Audi A4 din 1996 si un Fiat Punto din 1996 a trebuit sa platim 2500 euro. Lucru care nu mi s-a parut corect, legal, pt. ce trebuie sa 'mai platesc' inca o data aceste masini?! M-am reintors in tara dupa 7 ani era normal sa ne aducem si unele 'bunuri'!
Vreau sa stiu daca exista vreo 'portita de iesire' pt. a putea recupera acesti bani? Daca apelez la un avocat pot recupera acesti bani?

Va multumesc
Loredana
Piatra Neamt
Da. Introduceti actiune in contencios impotriva Finantelor, in solidar cu Fondul pt.mediu.
Taxa este nelegala.

Exista o portita , ....dar nu fara risc, intrucat actiunile intemeiate pe taxele de poluare platite dupa 12 febr s-au cam respins la Curtea de Apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu catalin2014 catalin2014 Buna ziua, Tocmai mi-am incheiat leasing-ul (persoana fizica) la un autoturism marca kia cee\'d inmatriculat pentru prima data in Romania pe data de ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare auto radu101 radu101 Buna ziua ! Am cateva nedumeriri , neclaritati , intrebari , legate de doua probleme referitoare la taxa de poluare la autoturisme. Prima : In luna iunie anul ... (vezi toată discuția)
30 de zile? Bazu2u Bazu2u Buna ziua, Va rog sa i-mi raspundeti la o intrebare. Cat timp am voie sa circul cu o masina daca pe spate s-a trecut instrainata catre X la data..., actele ... (vezi toată discuția)