avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 30 de zile?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

30 de zile?

Buna ziua,

Va rog sa i-mi raspundeti la o intrebare.
Cat timp am voie sa circul cu o masina daca pe spate s-a trecut instrainata catre X la data..., actele au fost depuse pentru inmatriculat dar din cauza demersurilor greoaie la eliberarea de catre ANAF a adeverintei cum ca nu s-a recuperat taxa, au trecut mai mult de 30 de zile iar masina inca are numerele vechiului proprietar. Masina nu a fost radiata. Exista vre-o portita prin care pot circula pe o perioada mai indelungata? pentru ca nu e vina mea ca ANAFul i-mi intarzie inmatricularea.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 11:41, 19 Aprilie 2013
Atâta timp cât nu a fost radiata din circulaţie, poate circula pe drumurile publice, într-adevăr Anaf face demersuri inclusiv la instanta pentru a verifica dacă pentru taxa s a solicitat restituire, în practica termenul ar fi de 45 de zile, ceea ce este cu siguranţă exagerat, aceste demersuri ar trebui efectuate de vânzător anterior transmiterii posesiei autoturismului, altfel eventuale amenzi pt rovigneta de exemplu îi vor parveni. Pe de alta parte au fost situaţii semnalate şi în prezentul forum, când cumpărătorul a fost reintors de la biroul înmatriculări pt că adeverinţă a fost greşită, în concluzie nici o cale nu garantează lipsa nervilor în totalitate.
Deci sa inteleg ca pot inca circula cu masina chiar daca au trecut cele 30 de zile de la data instrainarii?! Daca ma opreste politia cu ce pot eu dovedi ca statul i-mi intarzie inmatricularea ? ca ma gandesc ca nu poate nimeni sa-mi interzica sa ma folosec de un bun pe care am dat bani, nu? adica e ca si cum statul i-mi pune "sechestru" pe un bun. Atat timp cat masina este inmatriculata (pe fostul proprietar), are rovigneta, are asiguarea obligatorie,rar ok, ma gandesc ca am dreptul sa o utilizez pana la solutionarea demersurilor. Oarecum chestia aia cu 30 de zile este ilegala, daca autoturismul are dreptul de a circula pe drumurile publice.
Teoretic ar fi trebuit radiata de către fostul proprietar, la momentul încheierii actului de vânzare, transmiterii bunului şi plăţii preţului integral, noul dobanditor urmând a solicita numere provizoriu pt 30 zile, timp în care rezolva problema înmatriculării, situaţia aplicata similar la înmatricularea unei maşini noi. Dacă nu aveţi numere provizoriu cu termen limitativ 30 zile, puteţi circula, maşina fiind înmatriculată, cel putin asa mi se pare logic, problemele apar pentru vânzător în general, nu în situaţia particulara a dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in regres - masina vanduta de mai multe ori fara schimbarea proprietarului din acte vorsiht vorsiht Cum il fac pe actualul detinator al autoturismului pe care eu l-am inmatriculat si l-am vandut cu act de vanzare cumparare acum trei ani sa-l radieze din ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)