avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovigneta la numere rosii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovigneta la numere rosii

in urma achizitionarii unui autovehicul nou , firma vanzatoare mi-a spus ca nu este nevoie de rovigneta atat timp cat e cu numere rosii - pana la inmatriculare ...
este adevarat ?
imi puteti indica actul normativ ?

am gasit in OG 15 /2002 ca tariful de utilizare ae aplica tuturor utilizatorilor pentru toate vehiculele inmatriculate
insa in O.244/2008 spune " se aplica tuturor utilizatorilor pentru toate vehiculele detinute de acestia inmatriculate temporar sau definitiv , care circula pe drumuri nationale din Romania "

ce inseamna "inmatriculare temporara " este echivalenta perioadei cu nr rosii ?
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 11:44, 10 Decembrie 2009
Buna ziua !
Avand in vedere ca rovigneta reprezinta taxa de utilizare a infrastructurii rutiere, indiferent ca masina este inmatriculata temporar( numere rosii) sau definitiv( numere negre) , atat timp cat circulati pe aceste drumuri, taxa trebuie platita.
Baza legala : Ordonanţa Guvernului nr.15 din 24 ianuarie 2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier.
Cu stima !
Marius Zaharia, Avocat
Nu doresc sa-l contrazic pe dl. Zaharia..... principial si mie mi se pare corect punctul dumnealui de vedere dar in practica lucrurile stau altfel. Va spun din propria mea experienta..... pentru a achizitiona o rovigneta, trebuie sa prezentati talonul masinii. Talonul il obtineti dupa inmatricularea definitiva. Si eu am incercat sa imi platesc taxa de rovigneta cand aveam numere rosii la masina si nu am putut, functionarul de la statia de benzina de unde doream sa iau rovigneta mi-a spus clar ca nu poate sa imi dea deoarece masina este inmatriculata provizoriu.
Eu o sa dau dreptate - in parte - ambilor consultanti de mai sus: teoretic, ar fi normal ca aceasta taxa sa se achite...chiar daca nu exista un talon, pe autorizatia de circulatie provizorie exista numarul sasiului care se trece ca element de identificare (eu personal mi-am facut rovigneta la numerele rosii la OMV). Pe de alta parte, in practica, aceasta nu prea se face (lucru confirmat de dealerii auto, de angajatii benzinariilor sau oficiilor postale si chiar a politiei rutiere). Ramane sa apreciati singur!
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
O.1501/2006 privind procedura inmatricularii : Art. 6. - (1) Înmatricularea se face numai pentru autovehiculele ºi remorcile omologate, potrivit legii, de cãtre Regia Autonomã "Registrul Auto Român".
(2) Înmatricularea poate fi permanentã sau, prin excepþie, temporarã.
(3) Înmatricularea permanentã este continuã, în sensul cã de la admiterea în circulaþie în România ºi pânã la scoaterea definitivã din circulaþie a unui vehicul, acesta este înscris permanent în registrul naþional al vehiculelor înmatriculate, pe numele proprietarului sau, dupã caz, al proprietarilor succesivi.
(4) Înmatricularea temporarã se realizeazã în cazul vehiculelor de provenienþã strãinã care beneficiazã de regimul vamal de admitere temporarã sau pentru vehiculele destinate exportului.

prin urmare , eu intreb , eu raspund ....
iata cum vad eu prb : in OG 15 /2002 se vb despre" vehicule inmatriculate " , la fel in O 244/ 2008 de aplicare a OG 15/2002 numai ca aici supune ca se aplica la vehicule "inmatriculate temporar sau definitiv "
mai sus am citat din O 1501 /2006 care spune cand se aplica inmatricularea temporara
din textele analizate eu spun ca nu trebuie rovigneta .....:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi contraventionale - rovinieta oldestwolf2000 oldestwolf2000 Am rovinieta pentru perioada 15.05.2010 - 14.05.2011 pe o masina in leasing. Pe 24.06.2010 am achitat leasing-ul si implicit am schimbat numerele de ... (vezi toată discuția)
Recuperare talon (lipsa rovinieta) scorpse scorpse Buna ziua, Am si eu o problema cu recuperarea talonului de la politie. Mi-a fost retinut talonul, cu dovada cu drept de circulatie pe 15 zile. Am platit ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare provizorie rastafarianul rastafarianul Buna seara , am intalnit pe diferite forumuri discutii privind inmatricularea provizorie a unui autovehicul. Din ceea ce stiu eu , numerele rosii se pot da ... (vezi toată discuția)