avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii intracomunitare

Buna ziua
Am intalnit urmatoarea situatie:o firma X dintr-un stat membru UE, sa zicem SM1,vinde fara tva produse unei firme Y din alt stat membru UE,SM2.Firma Y din SM2 revind fara tva altei firme Z din statul SM1.Este corect ?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:44, 20 Mai 2010
daca bunurile au fost transportate dintr-un stat in altul la fiecare tranzactie, este corect.

daca bunurile au fost transportate direct de la X-SM1 la Z-SM1, nu este corect.
Va multumesc pt raspuns!
Ati putea sa-mi spuneti va rog de unde sa ma informez sau o baza legala pentru aceasta problema?
art. 130^1, art. 132, art. 132^1, art. 143, alin 2, lit. a) cod fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara catalina.lazar catalina.lazar Se realizează transportul de bunuri de la societatea X din Polonia la societatea Y din Germania, care mai apoi transporta la societatea Z din România. Se ... (vezi toată discuția)
Cine plateste tva MetallicA MetallicA Buna ziua! Doresc sa export bunuri achizitionate din China in UE. As dori sa stiu cine plateste TVA in acest caz. Firma mea sau firma din alte state din ... (vezi toată discuția)
Tva pt marfa di import LUIZAION LUIZAION cum inregistrez tva pt marfa din import destinata revanzarii? platesc tva la marfa + adaos comercial, e foarte mult (vezi toată discuția)