avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Blocare masinii=sechestru?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Blocare masinii=sechestru?

Buna ziua , am o problema cu un vecin care are mai multe masini si le parcheaza prin fata , aleeile blocului ca pe mosia lui ( avand si doua magazine pe la parterul bocului), fara sa tina cont de normele elementare de bun simt, intelegere si convetuire , adica: eu am o masinuta, un Tico si il parchez in fata scarii unde stau pe o aleeie care este drum public fara s-o urc pe bordura si mi-l blocheaza mai tot timpul (el avnd Jeep) si din cauza asta de mai multe ori nu am putut iesii din cauza lui, i-am explicat civilizat atunci cand ma blocheaza sa-mi de-a nr.de telefon sa-l sun sa vina si s-o mute dar el nu vrea (ca este patron rrom si tachineaza romanii), i-am aratat ca in parbriz la mine am o carte de vizita cu nr meu de telefon si ca asa este civilizat atunci cand lasi, blochezi alta masina sa poata omul sa te gaseasca (suna) el nu si nu , nu intelege asta, problema mea este ca m-am saturat sa tot tolerez asa ceva si m-am gandit daca este posibil si legal sa-i fac plangere la politie pentru SECHESTRAREA UNUI BUN PROPRIETATE PERSONALA (adica blocarea masinii), si sa-l mai acuz si de INGRADIREA DREPTULUI LA LIBERA CIRCULATIE atata timp cat ma blocheaza ,ca vad cu vorba frumoasa nu intelege, si culmea ca are locuri de parcare platite la ADP dar parca face in ciuda, va rog un sfat, pot sa-l acuz de asa ceva?, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters134600 , utilizator 09:03, 20 Mai 2010
Avand in vedere precizarile referitoare la locatia de "parcare" ,care nu va apartine si nu o detineti prin concesiune de la administrator/proprietar,puteti sa contactati avocat pentru a analiza sansele intr-o eventuala actiune pentru ingradirea dreptului la libera circulatie,eventual ingradirea fara drept legal a folosintei bunul proprietate auto
Mesaj pentru vecinul dvs: Ca sa intelegi ca esti prost trebuie sa iti mearga mintea. (Georges Brassens)
:D:D
Din nefericire si pentru dvs si pentru altii, "opereaza" butada aceea ca"nimeni nu si-a cumparat strada".
Cred ca ar trebui sa incercati sa rezolvati aceasta situatie fie in Asociatia de Locatari/Proprietari,fie prin inchirierea unui anume loc de parcare, la primarie
intr-o tara normala si intr-o justitie normala, ar trebui sa rezolvati problema relativ usor (hotarare judecatoreasca de interzicere a abuzului de drept si despagubiri).
revenind cu picioarele pe pamant si cu scuze de rigoare pt. brutalitatea raspunsului, cred ca nu aveti nici o sansa sa va rezolvati problema.
poate doar daca dv. va veti parca masina in alta parte, unde nu parcheaza el.
r.gabi a scris:

Din nefericire si pentru dvs si pentru altii, "opereaza" butada aceea ca"nimeni nu si-a cumparat strada".
Cred ca ar trebui sa incercati sa rezolvati aceasta situatie fie in Asociatia de Locatari/Proprietari,fie prin inchirierea unui anume loc de parcare, la primarie

Normal ca "nimeni nu si-a cumparat strada" si are dreptul sa parcheze masina oriunde este loc pe domeniul public, DAR sa nu lezeze dreptul altui proprietar de masina sa-si foloseasca bunul , in speta masina. Problema cu locul de inchiriere este ca l-as plati si dublu numai sa il prind , dar cum bine stiti si d-voastra sunt locuri foarte putine facute de catre primarie, normal ca as inchiria un astfel de loc dar nu sunt locuri, va multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Insusire loc de parcare public alex2 alex2 Buna ziua, De 2-3 luni ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Unul dintre vecinii mei si-a insusit un loc de parcare public si nu mai lasa pe nimeni ... (vezi toată discuția)
Reclamatie politie din partea unui vecin Ghgh1 Ghgh1 Buna ziua, acum 3 saptamani am avut o discutie telefonica cu un vecin care este samsar si are mai multe masini pe care a inceput sa le tot roteasca pe toate ... (vezi toată discuția)
Parcare - usa de la casa blocata gabim112 gabim112 Am un vecin care parcheaza masina in fata casei mele pe trotuar, chiar la poarta de intrare.I-am cerut sa nu mai parcheze, dar zice ca e domeniu public si ... (vezi toată discuția)