avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

un copil dupa ce inplineste 18 ani daca se angajeaza si face si facultate mai are dreptul la pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 14:35, 19 Mai 2010
Are dreptul pana la terminarea studiilor, cu conditia neincheierii nici unui contract individual de munca.
Daca are cim, se sisteaza plata pensiei alimentare.
Daca este angajat si realizeaza venituri din munca, nu. Daca ar fi fost numai student, da. O persoana care isi poate asigura intretinerea in mod corespunzator nu mai are dreptul la intretinere din parte altor persoane, care ar fi putut fi obligate la asigurarea acestui drept, insa numai in situatia in care persoana in cauza nu-si asigura intretinerea prin munca. Altfel, obligatia legala a intretinerii intre persoanele respective nu mai exista.
Daca lucreaza cu CIM, nu.Daca lucreaza la negru, da.
nu are dreptul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Billi Billi Din punct de vedere legal ce fel de intelegere pot incheia (cu institutia unde lucreaza) angajatii care au studiile in curs de desfasurare si carora li se ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa 18 ani pentru studii la fara frecventa meteorarlg meteorarlg Buna seara. Am si eu o problema. Sotul meu a mai fost casatorit si are un fiu care in mai anul viitor implineste 18 ani. Din toamna acestui an scolar a facut ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pentru student care lucreaza magda_ig2212 magda_ig2212 Bună ziua.Am un copil de 19 ani împliniți anul acesta și a primit pensie alimentara pana în luna august si in luna septembrie nu a mai primit.La ... (vezi toată discuția)