avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Din punct de vedere legal ce fel de intelegere pot incheia (cu institutia unde lucreaza) angajatii care au studiile in curs de desfasurare si carora li se plateste pensie alimentara pana la definitivarea studiilor, astfel incat pe toata perioada angajarii sa poata beneficia si de pensie alimentara si de salariu?

Va rog frumos precizati-mi si paragraful din codul muncii unde se trateaza aceasta situatie.

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ifrimcristina , utilizator 20:07, 10 Octombrie 2006
Citeste pe acest site noul cod al muncii;nu cred ca te-a intrebat cineva la angajare daca ei pensie sau nu."Intelegere?";in codul muncii se specifica clar ce contracte de munca se pot face!!!Asta in cazul in care vrei sa faci intelegere verbala,adica sa lucrezi la negru!!!!!11
Doream sa stiu daca mi sa poate face carte de munca sau contract de colaborare fara a pierde pensia alimentara.
pensia alimentara se plateste pana la majorat sau pana la terminarea studiilor dar numai daca studentul nu are 26 ani, daca a depasit 26 ani atunci pensia alimentara este sistata. de asemeni pensia se acorda daca majorul nu presteaza munca salariata. deci daca te angajezi cu cim si carte de munca atunci pierzi pensia alimentara.
daca o persoana se angajeaza atunci nu mai are dreptul la pensie alimentara pentru ca realizeaza venituri si acest lucru trebuie sa il declare pentru ca va aparea pe declaratia de CAS si totul se poate descoperii
.
Firma nu se poate implica in plata pensiei alimentare dar poate sa ii dea ceasta suma cu titlu de prima lunara sau bonus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in caz de divort orgsa1 orgsa1 In cazul in care este vorba de doi copii care vor ramane cu mama, unul de 10 si unul de 22 student pana la 26 de ani, tatal va fi nevoit sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pana cand? gymyforty gymyforty platesc pensie ptr un student, termina anu 3 si da licenta, apoi are drept de munca. Pana cand trebuie sa-i platesc mamei lui pensia alimentara?...pana ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere DorinNut DorinNut Am divortat. La doi din copii le platesc pensie alimentara. In decizie scrie ca pina la definitivarea studiilor sau pina la implinirea varstei de 25 ... (vezi toată discuția)