avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintare

Am o intrebare. Locuiesc din 1990 in Germania. Posed o casa la Cirlibaba. Vecinul meu si-a mutat gardul luindu-mi din terenul meu. I-am scpus de mai multe ori insa m-a ignorat. Deoarece i-am mai spus odata sotiei lui sa puna Gardul unde a fost, ma amenintat ca sare gardul si ma omoara, ma facut hitlerist, nazist ca aici nu a ce cauta sa ma car in Germania ca daca voi ramine in Romania o sa ma faca sa nu-mi tigneasca. Cind m-a amenintat erau doi oameni care au auzit totul. El este foarte agresiv ultima data cind a fost beat a omorit un cal cu furca de fin si a distrus citeva masini. Asa ca ne simtim in perical mai ales ca si eu si sotia sintem acum in pensie si am dori sa raminem pina in iarna in Romania. Ce putem face in acest caz?
As dori sa gasesc un bun avocat.Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Cu stima Email. ergaby24@yahoo.de
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 15:14, 19 Mai 2010
In Romania se iau masuri ..dupa ce se intampla tragedia.
Puteti depune o plangere la Politie pentru fapta de amenintare si tulburare de posesie..iar in privinta terenului ..o actiune in instanta pentru recuperarea acestuia.
Pana la instanta ,daca detineti probe temeinice si daca persoana este cunoscuta in localitate,ca persoana cu atitudini si comportament agresiv , sesizati oficial politia locala
De regula ,infractiunea de amenintare ,chiar daca este prevazuta si pedepsita de legea penala,in cursul cercetarii nu se pot administra probe temeinice ,care sa conduca la incadrarea sub incidenta disp art 193 Cod penal
Pentru infractiunea de amenintare prevazuta de art. 193 C.pen
faceti plangere la parchet, unde relatati toate acestea.
Pentru terenul ocupat faceti actiune in revendicare la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare, jignire ergisela ergisela Buna ziua, m-as bucura daca cineva mi-ar da un sfat. Ne judecam cu vecinul nostru care ne-a ocupat abuziv din terenul nostru mutind gardul de hotar. Cu ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat eu si prietenii mei radusorin radusorin Buna seara.Eu si cativa prieteni,mai exact 5 in total suntem amenintati de niste Romi.In ultimul timp amenintarile sunt tot mai fregvente ba chiar pe unii ... (vezi toată discuția)
Amenintarea si injurarea unei persoane ce se afla pe domeniul unui vecin cu mine opreageri opreageri amenintarea si injurarea unei persoane ce provoaca scandal cu afirmatii mincinoase catre mine si care se afla pe propietatea unui vecin de-al meu ,acesta ne ... (vezi toată discuția)