avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Aş vrea să ştiu ce drepturi am după 20 de ani de căsnicie în urma partajului. menţionez că am divorţat în luna aprilie 2010, copilul în vârstă de 12 ani mi-a fost încredinţat, am obţinut pensie alimentară de la fostul meu soţ. Menţionez că toate bunurile sunt obţinute în timpul căsniciei, eu fiind angajată în toată această perioadă, soţul meu nu doreşte să împărţim bunurile în mod egal (nu există acte care să arate că el şi-a adus o contribuţie mai mare). Aş vrea să ştiu cum să procedez, nu am bani pentru a deschide procesul de partaj, imobilul (cu 3 etaje) este închiriat (un singur etaj). Aş vrea să ştiu dacă îl pot da în judecată pentru obţinerea a jumătate din chirie, sau dacă pot folosi un alt artificiu, pentru a putea evita plata taxei de 3%. Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: GHITA ELENA ANISOARA , utilizator 17:26, 20 Mai 2010
incercati sa solicitati prin instanta rezilierea contractului de inchiriere.
poate asa o sa accept sa va dea chiria ce vi se cuvine.
Mulţumesc pentru răspuns.

Aş vrea să ştiu dacă este corect:
- dacă eu vreau să introduc acţiune pentru partaj trebuie să plătesc doar o taxă de 19 lei, indiferent de valoarea bunurilor ce se vor împărţi?

- ªi dacă fostul soţ contestă anumite bunuri ca fiind comune, plăteşte la valoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune salmiroxa salmiroxa Suntem 4 frati din Dorohoi, eu locuiesc in Vaslui si vreau sa deschid succsiunea , dar sunt somera cu 480ron pe luna , un alt frate in Italia aproape disparut ... (vezi toată discuția)
Partaj fără avocat ValentinSB ValentinSB Ma pot reprezenta singur intr un proces de partaj? De ce anume am nevoie pentru asta? Fosta sotie m a lasat cu un credit bancar si cu o rata pt un tv care este ... (vezi toată discuția)
Cerere de ajutor judiciar Nina1 Nina1 Buna seara, Intr-un proces de partaj bunuri comune pot folosi cerere de ajutor judiciar daca nu am venituri? Cu stima (vezi toată discuția)