avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motive respingere cerere de micsorare pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motive respingere cerere de micsorare pensie

Buna ziua,
am 2 probleme :
1.anul trecut in mai s-a stabilit o pensie alimentara de 450Euro pentru tatal copilului meu, cu plata de la ramanerea definitiva a sentintei civile.el a facut plata cand a vrut si cat a vrut,prin western union ,fara sa specifice "pensie alimentara" , iar acum a inregistrat o cerere de micsorare a pensiei alimentare .
intrebarea mea este pot cere prin cererea reconventionala sa-mi fie platita pensia alimentara cuvenita ?
domnul are afaceri pe care acum 3 saptamani le-a instrainat si a facut salariu de 720 ron pentru a-mi plati pensia minima . locuiesc cu copilul in Suedia, nu se poate sa admita autoritatile romane o astfel de actiune de micsorare .
ce trebuie sa fac ?
va multumesc pentru un raspuns
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 20:48, 19 Mai 2010
1. Nu puteti prin cerere reconventiona sa cereti plata pensiei de intretinere pentru ca aveti deja o hotarare judecatoreasca care poate fi pusa in executare silita.
2.Sa va aparati, dovedind adevaratele venituri.

Cu stima,
Intr-adevar, nu aveti posibilitatea ca pe calea unei cereri reconventionale sa solicitati ca tatal sa fie obligat sa plateasca pensia de intretinere restanta.
Acest lucru il puteti face prin punerea in executare a hotararii judecatoresti prin care s-a stabilit cuantumul pensiei de intretinere.
Prin executare silita se pot recupera sumele restante prin poprirea conturilor bancare ale debitorului, sau prin scoaterea la licitatie publica a unor bunuri mobile sau imobile ce sunt in proprietatea acestuia.
Daca in procesul prin care s-a solicitat reducerea cuantumului pensiei de intretinere datorate minorului se face dovada ca tatal are venituri de doar 750 lei, instanta va stabilii ca pensie 1/4 din acesta suma.
Ca aparare, se poate incerca dovedirea faptului ca tatal are venituri mai mari.
Sunt mai multe aspecte care va pot ajuta in rezolvarea acestei probleme.
Va sugerez sa contactati un avocat, cu atat mai mult ca nu va aflati in Romania.
Av. Mihai Vaduva
Asa cum v-a raspuns si colegul meu mai sus, nu puteti solicita prin intermediul cererii reconventionale obligarea la plata pensiei restante, pentru ca aveti o hotarare in acest sens, insa ce puteti face este sa puneti in executare hotararea
respectiva si anume in situatia in care cunoasteti ca acesta detine un imobil in proprietate sau conturi bancare cu lichiditati va puteti adresa unui executor judecatoresc.
In cea de-a doua problema trebuie sa aratati prin intampinare de ce se impune respingerea actiunii facand in acelasi timp dovada veniturilor reale ale acestuia.
sunteti adevarati OAMENI si va multumesc din suflet .
eu sunt din suedia (nu sunt romunca) si am refuzat sa ridic actele, le-am trimis actele inapoi in Romania pentru a fi traduse , pentru ca nu inteleg chiar tot
aparent, tatal copilului meu are salariu de 72o ron motivand in actiune ca il ajuta si familia, va imaginati un domn cu afaceri la 47 de ani cum minte cu nerusinare ?1
voi ocntacta mai intai un executor sa vad cum facem calculul diferentelor de plata
dar degeaba daca nu aveti posibilitatea sa demonstrati cu acte, adevaratele venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ramo79na ramo79na Buna ziua, Sunt divortata de tatal copilului meu, in varsta de 9 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie. Tatal plateste pensie alimentara. Peste 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Modificare cuantum pensie alimentara versus modificare program de vizita minor! celentana26 celentana26 Buna! In urma unei hotarari judecatoresti definitive data in luna iulie a acestui an, s-a stabilit un program de vizita minor, cu preluare la dimiciliul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara stefanrares stefanrares Buna seara ! Sunt divortat , copilul e cu mama in Romania . Eu lucrez in Germania . Momentan sunt in somaj . Pensia alimentara am stabilit-o la 200 euro . ... (vezi toată discuția)