avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna ziua
Bunica mea ,in viata in momentul de fata , mi a facut testament prin care imi lasa mie toate bunurile ei mobile si imobile. Acesta lucru l a facut fara sa stie mama mea.
As dorii si eu sa stiu daca dupa moartea bunicii mama mea ar putea ataca testamentul?
Mentionez ca mama mea este unica fiica a bunicii mele iar eu sunt singurul sau nepot.
Stiu ca in momentul in care revendici un bun in instanta trebiue sa platesti o taxa de timbru in functie de valoarea bunului revendicat inainte ca procesul sa fie pus pe rol.Bunurile lasate de bunica mea valoreaza 30000 de euro(o casa si terenul aferent).Casa despre care vorbim este insa ipotecata din 2009 m pana in2034.
Ce valoare ar avea aceea taxa de timbru si ce sanse ar avea mama mea sa castige procesul??????
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspuns.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:47, 20 Mai 2010
buna ziua .
mama dvs. , daca bunicul nu mia traieste va si singurul succesor al bunicii dvs., la decesul acesteia .
astfel, dansa va mosteni toate bunurile aflate in patrimoniul bunicii .
dar , intrucat bunica v-a lasat prin testament toate bunurile sale , mama dvs. daca doreste si nu este de acord cu acest testament, ulterior decesului bunicii dvs., va poate da in judecata invocand reductiunea liberalitatii.
dansa este mostenitor rezervatar si poate ataca in instanta orice liberalitate .
are la dispozitie un termen de 3 ani calculat de la decesul bunicii dvs.

taxa pt. dezbatrea succesiunii nu este fixa si se raporteaza la valoarea masei succesorale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente lasate unui nepot. dreptul (partial sau deplin) al mostenitorului rezervatar grad i? Tetriss Tetriss Buna ziua Sunt singurul nepot (fiu al parintilor) in familie. Problema sta in felul urmator: Bunicii din partea mamei au decedat, dar ambii mi-au lasat ... (vezi toată discuția)
Testament cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Testament Vlad2013 Vlad2013 O persoana,de 83 de ani, care are copii, face testament,pentru toate bunurile mobile si imobile, unuia dintre mostenitori,iar in testament sunt trecuti-ca fii ... (vezi toată discuția)