avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu un apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu un apartament

Am cumparat un apartament anul trecut, iar acum a aparut sora fostului proprietar care sustine ca este si ea mostenitoare la acest apartament si ca fratele ei a dezbatut succesiunea cu 2 martori mincinosi.
Mentionez ca acesta in momentul vanzarii era proprietar in contract.
Pot pierde apartamentul? Ce se poate intampla? multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:22, 19 Mai 2010
si daca fostul proprietar nu are banii sa ma despagubeasca
Stimate coleg, cum rămâne cu buna credinţă a cumpărătorului în condiţiile în care el a făcut toate demersurile necesare în achiziţionarea apartamentului, verficări cf, notar,acte de moştenire etc.

Stimate coleg,
Toata explicatia mea aplecat de la posibilitatea anularii certificatului de mostenitor emis fara a se avea cunostinta de existenta si unui al doilea mostenitor.
In situatia in care se dezbate o succesiune fara participarea tuturor mostenitorilor acceptanti ai mostenirii, este evident faptul ca instanta de judecata va dispune anularea certificatului de mostenitor respectiv.
Buna credinta a cumparatorului nu are legatura cu dezbaterea succesiunii si cu calitatea de mostenitori ai celor doi frati.
Sper ca am fost destul de explicit.
Av Mihai Vaduva
Din cate stiu eu, vanzatorul este direct raspunzator de evictiune, adica daca avea cunostinte despre faptul ca nu are dreptul sa transmita in totalitate dreptul de proprietate asupra apartamentului si totusi l-a vandut. Din cate stiu in actul notarial de vanzare-cumparare chiar se specifica acest lucru. Daca cumparatorul este de buna credinta si vanzarea a fost una reala, nu aveti de ce sa va temeti. Sora proprietarului se poate indrepta doar impotriva fratelui sau si a martorior mincinosi.
O zi buna in continuare!
doyna74 a scris:

Daca cumparatorul este de buna credinta si vanzarea a fost una reala, nu aveti de ce sa va temeti.


Are de ce sa se teama ,pentru ca orice persoana interesata ,care detine calitatea si drept legal,poate solicita desfiintarea actului si revenirea la situatia anterioara realizarii acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire falsa florin30 florin30 Am cumparat o locuinta, proprietate obtinuta prin mostenire parinteasca. Ulterior a aparut un frate, nedeclarat la dezbaterea mostenirii, care l-a actionat in ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare care tine loc de act autentic dandanaua dandanaua Doi frati nu au dezbatut succesiunea tatalui lor. Unul dintre ei incheie un inscris sub semnatura privata cu un cetatean prin care ii vinde acestuia tot ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat de la un mostenitor!!!!!!!!!!!!! :(( cristina_gl83 cristina_gl83 Buna ziua. Am cumparat acum 2 saptamani un apartament. Fostul proprietar l-a dobandit printr-o dezbatere de mostenire pe 25 sept. 2009. Acum a aparut o sora ... (vezi toată discuția)