Nu prea....:O ar trebui modificat programul..
Sunt multe de spus ..:D
"Monografie contabila pentru baruri, restaurante, firme de catering.
Aici se pot identifica 2 situatii. Prima este cea a bunurilor vandute care se considera din punct de vedere contabil marfuri si cea a bunurilor vandute care se considera produse finite.
Exemple de:
- marfuri: sucuri, apa, produsele de patiserie sau prajiturile achizitionate de la alt producator, adica ceea ce se achizitioneaza pentru a fi revandut in starea in care se gaseste la momentul cumpararii
- produse finite: tot ceea ce se produce de catre restaurant sau firma de catering.
1. Pentru produse finite
a. Achizitia bunurilor: materii prime si materiale
% = 401
301
302
4426
b. Productia (pe baza notei de predare) si consumul (pe baza bonului de consum)
345 = 711
601 = 301
602 = 302
c. Vanzarea produselor finite
- vanzare en-gros:
4111 = %
701
4427
- vanzare cu amanuntul:
5311/5121 = %
701
4427
d. Descarcarea gestiunii produselor finite
711 = 345
~ final discuție ~