avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice ACTE ADITIONALE
Discuție deschisă în Achiziţii publice

ACTE ADITIONALE

Urmare incheierii unui contract de lucrari din surse de finantare europene si contributie proprie din buget local,au aparut ulterior lucrari suplimentare indispensabile realizarii obiectivului de investitii,concretizate prin NCS-uri(1,2,3) si care vor fi decontate din bani de la bugetul local(deci se schimba sursa de finantare).
Conform prevederilor art.122 litera ,,i" din OUG 34/2006 se poate aplica procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare in vederea incheierii unui act aditional (sau mai multe)cu conditia sa nu se depaseasca 50% din valoarea contractului initial.
Intrebari:
1.Este corecta incheierea mai multor acte aditionale pe masura ce apar aceste NCS-uri,respectand conditia de 50%?
2.Care este diferenta intre act aditional si contract de lucrari suplimentare(terminologie utilizata in art.122,litera ,,i")si in ce conditii se poate incheia fie aditionalul fie un contract de lucrari suplimentare.
NCS-urile sunt insotite de Dispozitia tehnica de santier si semnata de proiectant,diriginte,executant si beneficiar.
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 08:05, 20 Mai 2010
Diferenta dintre act aditional si un nou contract, ambele cu acelasi obiect, exista doar in privinta denumirii. Daca apar lucrari suplimentare se pot incheia oricate acte aditionale sunt necesare, cu conditia ca valoarea cumulata a acestor acte sa nu depaseasca 50% din valoarea contractului atribuit. Fiecare act aditional se incheie in urma unei proceduri de negociere fara publicarea unui anunt, procedura care impune urmarea unor etape asa cum sunt prevazute atat in oug 34 cat si in hg 925. Nota justificativa privind alegerea procedurii este fundamentala in acest caz si trebuie sa faca dovada indeplinirii cumulative a tuturor conditiiilor prevazute de art 122 lit i. De asemenea, aceasta nota trebuie insotita de diferite acte, dispozitii, memorii care sa sustina temeinic aceasta suplimentare, o simpla nota a autoritatiii cum ca este necesara suplimentarea contractului fiind irelevanta.
Va sfatuiesc sa cititi cu atentie anexele contractului de finantare semnat de dumneavoastra si acolo se poate sa mai gasiti raspunsuri la aceste intrebari.De exemplu pentru finantarile prin PNDR -M322 ,se pot incheia acte aditionale cu agentia pentru cheltuieli diverse si neprevazute in limita max.a 10 % din valoarea contractului de lucrari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentarea valorii contractului de lucrari-ajutor laluca laluca In anul 2010 s-a incheiat un contract de lucrari pentru o cladire.Acum constructorul vine cu un act aditional de suplimentare a valorii contractului ... (vezi toată discuția)
Act aditional si negociere fara publicare? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Suntem o AC care a incheiat cu un operator economic un contract de lucrari pentru alimentare cu apa potabila a unei comune, prin procedura de ... (vezi toată discuția)
Produse-achizitii publice pincag pincag Daca s-a facut licitatie pe un anumit tip de produs, apoi este necesara suplimentarea produselor, care este solutia din moment ce pe baza unui act aditional ... (vezi toată discuția)