avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie sau Concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie sau Concediere?

Buna ziua,
Am si nevoie urgent de raspunsuri ! Lucrez la o firma unde sunt pe post fix,nu lucrez pe banda k sa fie nevoie sa stau neaparat la postul meu .... am lipsit de la masa mea de lucru doar 5-10 minute ( timp in care si lucram dar la masa colegei de langa mine)
A doua zi mi s-a facut referat pe motiv de indisciplinare ,ca as fi deranjat ..nu stiu ce... Am semnat ca am luat la cunostinta pt k ma ameninta cu oprirea salariului(ceea ce cred k oricum o sa se intample pt k scria si ceva cu salariul...de nervi si socul pe care l-am avut nici nu am retinut tot ce scria in referat)
Acum vrea sa stiu si eu urmatoarele:
~ Daca o sa-mi mai faca inca 2 referate (pt ca asta urmaresc ,sa ne concedieze) o sa-mi scrie la desfacerea CIM indisciplinare???
~ Mai pot lua somaj in cazul in care imi desface CIM cu 3 referate?
~ Daca imi dau demisia mai se mentioneaza referatul pe care mi l-au facut ?
Cel mai recent răspuns: georgika , utilizator 20:52, 19 Mai 2010
1. Aplicarea sancţiunilor disciplinare nu se face în mod arbitrar de către angajator, ci ca urmare a unor reguli procedurale, care sunt stabilite în scopul de a asigura eficienţa combaterii unor acte şi comportamente dăunătoare muncii, şi de a stabili cu exactitate faptele, de a garanta dreptul de apărare al salariatului.
Posibil sa fiti convocat la comisia de cercetare sia poi in urma propunerii acesteia vi se poate desface disciplinar c.i.m.

2. Desfacerea disciplinara a contractului individual de muncă exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

3. Daca va dati demisia, atunci acel referat nu se mai ia in calcul.

Va multumesc pt raspunsuri DAR .... nu prea am inteles primul rasp deoarece firma noastra nu are comisie de cercetare ...mie sotia directorului (care este directoare de vanzari la aceasta firma) mi-a trantint referatul in fata spunand : "trebuie sa semnezi mustrarea asta pt k ai stat de vorba..."
Comisia de cercetare este numita de catre angajator ... În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de persoana sau de catre comisia împuternicită de către angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
ok..multumesc...deci cred k este cel mai convenabil ca la aldoilea referat ...nu-l semnez si imi dau demisi pe loc....
georgika a scris:

ok..multumesc...deci cred k este cel mai convenabil ca la aldoilea referat ...nu-l semnez si imi dau demisi pe loc....

Este optiunea dvs ... :(

Alte discuții în legătură

Neprezentare la locul de munca Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana Sunt angajata cu contract pe perioada determinata si din anumite motive nu vrea sa ma duc la munca desi am pevazut in contract acela 15 zile de preaviz. Care ... (vezi toată discuția)
Conventie cu somajul pol ileana pol ileana daca societatea a beneficiat de conventie cu somajul la angatarea mea cum procedez ca sa plec mai repede de 3 ani din firma fara sa afecteze firma si sa ... (vezi toată discuția)
Convocare disciplinara ivanivan ivanivan Fostul angajator incearca sa imi desfaca contractul prin diverse metode.Prima data de comun acord si am refuzat,iar acum m-a convocat la cercetare ... (vezi toată discuția)