Fostul angajator incearca sa imi desfaca contractul prin diverse metode.Prima data de comun acord si am refuzat,iar acum m-a convocat la cercetare disciplinara.Pe ce se bazeaza aceasta si ce ar trebui sa fac?
Pai vi se va desface disciplinar pe motiv de absente nemotivate. Degeaba faceti plangere la ITM, angajatorul va sustine ca v-a chemat la servici si nu ati dorit sa dati curs "invitatiei".
Deci daca tot nu sunteti interesat sa lucrati acolo, de ce incurcati firma si nu semnati o demisie sau o incetare cu acordul partilor?
Daca angajatorul nu vrea sa lucrati la el in firma, nu veti lucra la el in firma. Punct.
Neprezenta ar trebui demonstrata presupun, atata timp cat mi s-a spus sa nu mai vin.Si dupa cum am spus nu s-a incercat prin neprezenta,probabil sunt constienti,ci prin incalcarea regulamentului intern(introducere de bauturi in scopul vanzarii proprii),hartie care au semnato toti angajatii in luna mai. Si ca sa ne intelegem:nu ma deranjeaza decat motivul lor personal pt incetarea contractului si refuzul somajului in acest caz! Si mai ales ca sunt 2 colege care sunt in somaj si muncesc in continuare!