avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neprezentare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neprezentare la locul de munca

Sunt angajata cu contract pe perioada determinata si din anumite motive nu vrea sa ma duc la munca desi am pevazut in contract acela 15 zile de preaviz. Care sunt consecintele daca totusi nu ma duc intrucat nu am gestine nu am nimic pe invetar.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 29 Aprilie 2011
Dvs incalcati clauzele unui CIM. Riscati sa vi se desfaca acest CIM, pentru indisciplina.
Discutati cu angajatorul si de comun acord puteti sa renuntati la cele 15 zile de preaviz.
Un salariat nu a mai venit la munca din ianuarie 2011, eu l-am trecut pana acum pe stat pe 0, dar ce fac?il tin asa la nesfarsit?cum procedez pt scoaterea lui?
Incepeti procedura de cercetare disciplinara prealabila. Pasii necesari efectuarii cercetarii disciplinare sunt:
- intocmirea referatului de sesizare - Prin referatul de sesizare seful ierarhic al autorului abaterii sesizeaza angajatorul in legatura cu savarsirea unei fapte considerata a fi o abatere disciplinara - absenteaza nemotivat de la data de .. si pana in prezent.
- constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii;
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare;
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea deciziei de sanctionare.
da, salariatul a fost convocat, dar nu s-a prezentat.Este vb de un magazin mic cu 2 salariati, din cine poate fii constituita comisia pt cercetare?Nu avem angajati juristi.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Cerere incetare cim cu acordul partilor neaprobata ContSters394407 ContSters394407 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema : La data de 16.06.2016 Angajatul X isi face cerere de incetare a cim-ului cu acordul partilor (55 lit b) ... (vezi toată discuția)
Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)
Consultanta si reprezentare nerespectare preaviz demisionar secretariatofficemax secretariatofficemax Rog pasi de facut in cazul nerespectarii preavizului de catre angajat la demisie Suntem societate comerciala. CIM pe durata nedeterminata, Demisie, ... (vezi toată discuția)