Sunt angajata cu contract pe perioada determinata si din anumite motive nu vrea sa ma duc la munca desi am pevazut in contract acela 15 zile de preaviz. Care sunt consecintele daca totusi nu ma duc intrucat nu am gestine nu am nimic pe invetar.
Un salariat nu a mai venit la munca din ianuarie 2011, eu l-am trecut pana acum pe stat pe 0, dar ce fac?il tin asa la nesfarsit?cum procedez pt scoaterea lui?
Incepeti procedura de cercetare disciplinara prealabila. Pasii necesari efectuarii cercetarii disciplinare sunt:
- intocmirea referatului de sesizare - Prin referatul de sesizare seful ierarhic al autorului abaterii sesizeaza angajatorul in legatura cu savarsirea unei fapte considerata a fi o abatere disciplinara - absenteaza nemotivat de la data de .. si pana in prezent.
- constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii;
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare;
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea deciziei de sanctionare.
da, salariatul a fost convocat, dar nu s-a prezentat.Este vb de un magazin mic cu 2 salariati, din cine poate fii constituita comisia pt cercetare?Nu avem angajati juristi.
Multumesc
Absente
comancorinaadelina
Buna seara ,
Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)