Buna ziua
Sunt angajata unei firme unde se lucreaza doar noaptea,programul meu este 21.30-6(30 min. pauza de masa),cu wk liber dar cand este nevoie mai lucrez si duminica.Problema este ca stau peste program si cate 2-3 ore suplimentar,ajungand sa lucrez 12 ore zilnic.Risca ceva angajatorul in cazul asta?
Orele suplimentare sunt efectuate numai cu acordul salariatului, la solicitarea angajatorului. Risca sa aibe un profit bun iar dv. riscati sa aveti o sanatate subreda.
Daca considerati ca nu se respecta prevederile legale privind efectuarea si plata orelor suplimentare puteti refuza efectuarea lor sau puteti sesiza ITM.
(2)" Durata normală a timpului de lucru, pentru salariatul de noapte, nu va depăşi o medie de 8 ore pe zi, calculată pe o perioadă de referinţă de maximum 3 luni calendaristice, cu respectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal"
Orele imi sunt platite,nu asta era problema,eu ma refeream ca lucrez zilnic cam 12 ore.
Salariatul de noapte
sabinna
Un salariat de noapte care lucreaza la tura, 12 cu 24, pe o perioada de referinta de 3 luni, depasesete timpul normal de 8 ore, prevazut de Codul muncii. Este ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte
Vioreld
buna ziua. trebuie sa angajez un paznic, care va munci 12 cu 36 ore ( program de la 18-06).
1. in cim ii trec exact asa: 12 ore cu 36 pauza sau se trece ... (vezi toată discuția)