Intampinam problema in vederea infiintarii unui srl cu 2 asociati. Detinem un apartament privat in casa cu etaj+parter, singurii colocatari fiind vecinii de la parter. Acestia refuza sa semneze aprobarea pentru infiintarea sediului social al srl-ului, cu justificarea de a nu fi deranjati de persoane straine. Precizez ca intrarile in apartamente sunt separate, exterioare, iar in comun exista o curte de mici dimensiuni. Ulterior am aflat ca apartamentul dansilor este cumparat pe persoana juridica, ei nefiind proprietari directi. Apoi conditioneaza primirea semnaturilor sau cel putin luarea in considerare a acestui fapt prin declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu vom desfasura activitati comerciale sau activitati de birou in sediu, insotit de actul de statut al firmei, informandu-ne ca aceste lucruri au fost cerute de juristul firmei.Ce solutii am avea in acest caz? Va multumim frumos!
tinand cont de faptul ca stabilirea sediului este o prioritate pentru dvs. in momentul de fata cea mai buna si mai simpla cale este cea amiabila. Conditionarile puse sunt un pic exagerate. A doua solutie este calea justitiei dar care este de durata.
Daca informatia referitoare la titularii dreptului de proprietate a apartamentului vecin este reala in sensul ca cei care se opun semnarii acordului nu sunt si proprietari, atunci este de preferat sa incercati la titularii de drept.
Se mai poate incerca suplinirea acordului vecinilor cu prezentarea declaratiei privind inexistenta asociatiei de proprietari la adresa indicata si a faptului ca activitatea urmeaza sa se desfasoare intr-un imobil casa de locuit cu numar postal unic si cu putin noroc poate cei de la Registrul Comertului sa nu mai solicite alte avize intrucat avizul necesar era cel eliberat de asociatie.
chiar daca nu exista asociatie de proprietari si se prezinta o declaratie pe propria raspundere in acest sens acordul vecinilor cu pereti comuni va fi necesar la registrul comertului.
Acord vecini pt. pfa
SpF2016
Vreau sa infiintez PFA in apartamentul proprietate personala. Am inteles ca e nevoie de acordul vecinilor cu care am pereti comuni + al asociatiei. Dar pe ... (vezi toată discuția)