avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atac contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atac contract vanzare-cumparare

Buna ziua! Am o problema mai complicata legata de un contract de vanzare-cumparare. Eu am 22 ani, mama mea a decedat cand aveam 5 ani, iar tatal meu a decedat acum 3 saptamani. In anul 2000, tatal meu s-a recasatorit si apoi a divortat, dar s-a nascut si un copil pe care l-a recunoscut si ii platea pensie alimentara acum copilul are 10 ani). In anul 2000 eu locuiam cu tatal meu intr-un apartament care era 1/4 al tatalui meu si 3/4 al meu. In anul 2002 am vandut apartamentul repectiv si am cumparat altul, dar tatal meu a cedat partea lui in favoarea mea, eu fiind reprezentata de un curator pentru ca eram minora, deci eu sunt proprietara.
Precizez ca "a cedat" .. adica .. practic a platit tata in numele meu, ca si cum as fi avut eu banii acestia, deci contractul final de vanzare-cumparare este pe numele meu, reprezentata de curator.
Intrebarea mea este: fratele meu, reprezentat de mama ca fiind tutorele lui, poate sa atace acest contract? are vreo sansa?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ninutza , utilizator 09:16, 20 Mai 2010
nu, aici chiar nu cred sa aiba sanse. incercati dvs sa ziceti ca ati avut toti acei bani, din vanzarea apartamentului unde erati majoritara si din ce ati mai mostenit din partea mamei dvs. poate vin si vreo 2 martori din familia mamei dvs si se rezolva dar nu cred ca va fi problema aceasta.

av.m.vasilescu
ati dezbatut succesiunea de pe urma tatatlui?
tatal apare in acest contract de dare vb dvs ca un procurator de fonduri, va doneaza pretul apartamentului -parte din el.
greu de zis cand nu se vede actul.
multumesc in primul rand pt raspunsuri..

ceea ce vreau sa spun este ca tatal meu nu apare pe niciun act, nici pe contractul de vanzare-cumparare, pe nimic.. daca eu sustin foarte tare ca am avut acesti bani si am cumparat, si aduc si martori, practic nu eu trebuie sa aduc chitanta ca acesti bani eu i-am dat.. trebuie sa aduca o dovada mama baiatului cum ca nu eu i-am dat.. si asa ceva nu se poate.. asa e?

multumesc inca o data pt interesul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau proprietate quaterman_07 quaterman_07 locuiesc an apartament de 37 ani.........pana an 1993 am locuit cu chirie..........sora mea sa maritat in 1987 si eu am locuit cu mama ....am cumparat ... (vezi toată discuția)
Succesiune AniticaBam AniticaBam Buna ziua, Ma numesc Ana Maria B, am 26 ani, si am ramas orfana la varsta de 25 ani de ambii parinti, tatal mi-a decedat acum 11 ani si mama acum 1 an si ~5 ... (vezi toată discuția)
Cum se va face imparteala danares1 danares1 Am urmatoarea situatie in familie : dupa moartea bunicului s-a facut succesiunea 1/4 bunica si 3/4 sora mamei ( toti fratii au renuntat la mostenire in ... (vezi toată discuția)